Rize AFAD’dan AK Gençlik’e Afet Bilinci Eğitimi

Rize AFAD’dan AK Gençlik’e Afet Bilinci Eğitimi
Rize AFAD Müdürlüğü tarafından Ak Parti Rize İl Gençlik Kolları Teşkilatı mensuplarına yönelik birey ve aileler için afet bilinci eğitimi verildi

Afete Hazır Türkiye sloganıyla başlayan ve tüm toplumun afetlere hazır ve dirençli hale getirilmesinin amaçlandığı, birey ve aileler için afet bilinci eğitimlerine Rize’de devam edildi.

Rize Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ak Parti Rize İl Gençlik Kolları Ar-Ge ve Eğitim Birimi Başkanlığı işbirliği ile Ak Parti Rize İl Gençlik Kolları Teşkilatı mensuplarına AFAD Şube Müdürü Vekili Oktay İlmaz tarafından birey ve aileler için afet bilinci eğitimi verildi.

rize-afad’dan-rize-ak-genclik’e-afet-bilinci-egitimi-(1).jpg

Eğitimde bölgede olası muhtemel afetler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Eğitim kapsamında afet sonrasındaki ilk 72 saat, deprem, sel, heyelan ve çığ gibi afet hallerinde bireylerin ne yapması gerektiği hususunda gerekli temel bilgiler paylaşıldı. Rize’de sıkça gerçekleşen sel ve heyelan konularında yaşanmışlıklardan örnekler verilerek bu konulara dikkat çekildi ve eğitim kapsamında bölge halkının bu konulara karşı duyarlı olması konusunda farkındalık oluşması hedeflendi.

Ak Parti Rize İl Gençlik Kolları Başkanı Kadir Ali Çelik, yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere afetlere karşı mücadelenin en önemli basamağı bilinçli bir topluma sahip olmaktır. Olası afetler sonrası can ve mal kaybının en aza indirilebilmesi için vatandaşlarımızda afet bilincini ve farkındalığını yerleştirmek adına yürüttüğümüz eğitim çalışmalarımız Rize AFAD İl Müdürlüğü işbirliğiyle aralıksız devam edecektir” dedi.

Ak Parti Rize İl Gençlik Kolları Ar-Ge ve Eğitim Birimi Başkanı Ümit Murat Midilli ise, “Afete Hazır Türkiye sloganıyla başlayan bu proje kapsamında, toplumun afet öncesi ve sonrasında hazırlıklı olmaları, doğru davranış şekillerini öğrenmeleri ve uygulamaları amaçlanıyor. Bu ve bunun gibi birçok eğitim programını önce teşkilatlarımızda sonrasında bütün halkımıza sunma gayreti içinde olacağız. Amacımız afet olarak adlandırılan doğanın yıkım gücüne karşı önce yerel sonrasında da ulusal toplumda farkındalık oluşturmaktır.” diye konuştu.

rize-afad’dan-ak-genclik’e-afet-bilinci-egitimi.jpgrize-afad’dan-rize-ak-genclik’e-afet-bilinci-egitimi-(2).jpgrize-afad’dan-rize-ak-genclik’e-afet-bilinci-egitimi-(4).jpgrize-afad’dan-rize-ak-genclik’e-afet-bilinci-egitimi-(5).jpg