Rize Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü TYP Başvuruları Başladı

Rize Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü TYP Başvuruları Başladı
Rize Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında temizlik işlerinde istihdam edilmek üzere alınacak 11 kişi için iş başvuruları bugün başladı.

Rize Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Merkez ilçe için 2, Çayeli için 5, Ardeşen için 1, Fındıklı için 3 kişi olmak üzere İŞKUR'un Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında toplam 11 kişi alacak. Temizlik hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla alınacaklar 9 ay istihdam edecek.

Bugün başlayan başvurular, 22 Eylül 2023 Cuma günü sona erecek. Adaylar, başvurularını http://esube.iskur.gov.tr ile e-Devlet ve ALO-170 üzerinden yapabilecek.

Noter kurası, 27 Eylül 2023 tarihinde Saat 13:30’da Rize Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda çekilecek.

İşe girmeye hak kazanacaklar 02.10.2023 - 30.06.2024 tarihleri arasında istihdam edilecek.

TYP No: 314796

Başvuru ve katılım şartları

1- Kuruma kayıtlı olmak

2-18 yaşını tamamlamış olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin 18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olmasını ifade eder.

3-Emekli ve malul aylığı almamak

4-Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç)

5-TYP’lere programa devam süresince Adres Kayıt Sistemine göre (AKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birisi katılabilir.

6-Adres Kayıt Sistemine (AKS) göre aynı adreste oturanların, programa başlangıç tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının bir buçuk (1,5) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz.

7-27 Eylül 2017’den sonra bir katılımcı TYP’den en fazla dokuz ay yararlanabilir. İki TYP arasında bekleme süresi aranmaz.

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum