Rize Ak Gençlik, Sokak Hayvanlarını Unutmadı

Rize Ak Gençlik, Sokak Hayvanlarını Unutmadı
AK Parti Rize İl Gençlik Kolları, yaşanan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz sokak hayvanları unutulmadı.

Ak Parti Rize İl Gençlik Kolları Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında yaşanan soğuk hava koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları unutulmadı. Yoğun kar yağışında yiyecek ihtiyacını karşılamakta zorlanan sokak hayvanları için çeşitli noktalara kuru mama ve ekmek dağıtımı yapıldı.

rize-ak-genclik-sokak-hayvanlarini-unutmadi-(1).jpg

Rize’de sokak hayvanlarına sahip çıkan, onlara yardım eli uzatan duyarlı vatandaşlar ve hayvan severlere hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederek, sokak hayvanları için yıl boyunca çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Sosyal Politikalar Başkanı Mehmet Akif Kar, “Yaşamak her canlının doğal hakkıdır. Bizler de Allah rızasını gözeterek birlikte bu şehirde yaşadığımız sokak hayvanları için bu çalışmayı başlattık. Şuanda her taraf karla kaplı olduğu için sahipsiz hayvanlar yiyecek bulmakta zorluk çekiyorlar. Yaptığımız çalışmada kentin ara sokaklarında ve karla kaplı alanlara sokak hayvanları için yiyecekler bırakıyoruz. Böylece sahipsiz hayvanların açlıktan ölmesinin önüne geçmiş oluyoruz.” dedi.

rize-ak-genclik-sokak-hayvanlarini-unutmadi-(2).jpg

Yaptıkları çalışmayla ilgili konuşan AK Parti Rize İl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Oğuz Hut ise, “Peygamberimiz Hz Muhammed (SAV)’in ““Allah, merhametli olanlara rahmetle muamele eder. Öyleyse, sizler yeryüzündekilere karşı merhametli olun ki, semada bulunanlar da size rahmet etsinler.” hadisinin bir gereği olarak kış şartlarında yiyecek bulamayan hayvanlar için bu çalışmayı yapıyoruz. Çalışmamız kar kalkana kadar devam edecektir.” dedi.

rize-ak-genclik-sokak-hayvanlarini-unutmadi-(4).jpgrize-ak-genclik-sokak-hayvanlarini-unutmadi-(5).jpgrize-ak-genclik-sokak-hayvanlarini-unutmadi-(6).jpgrize-ak-genclik-sokak-hayvanlarini-unutmadi-(7).jpg

rize-ak-genclik-sokak-hayvanlarini-unutmadi-(8).jpgrize-ak-genclik-sokak-hayvanlarini-unutmadi-(9).jpgrize-ak-genclik-sokak-hayvanlarini-unutmadi-(10).jpgrize-ak-genclik-sokak-hayvanlarini-unutmadi-(3).jpg