Rize Ak Gençlik, Srebrenitsa Soykırımını Unutmadı

Rize Ak Gençlik, Srebrenitsa Soykırımını Unutmadı
Ak Parti Rize İl Teşkilatı tarafından düzenlenen 15. Geleneksel İftar programına Ak Gençlik Rize Teşkilatının Srebrenitsa Soykırımını kınaması damgasını vurdu.

Ak Gençlik Rize Teşkilatı, Bosna'da 20 yıl önce yaşanan ve bir hafta süren katliamın sonunda en az 8372 Boşnak erkek, çocuk ve kadının Sırp soykırımı sonucu hayatını kaybettiği Srebrenitsa soykırımını kınamayı bir kez daha kendine görev edinerek, Ak Parti Rize İl Teşkilatının düzenlediği iftar yemeğinde katılımcıların yakalarına Srebrenitsa katliamında hayatını kaybedenleri simgeleyen 8372 sayısının yer aldığı kokart taktı.

rize-ak-genclik-srebrenitsayi-unutmadi-(1).jpg

Ak Parti Rize İl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Oğuz Hut, konu hakkında yaptığı açıklamada, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana tarihte görülmüş en kanlı katliam olarak kayıtlara geçen 11 Temmuz 1995’te insanlık onurunun ayaklar altına alındığı Srebrenitsa katliamını aradan 20 yıl geçmesine rağmen asla unutmadıklarını ve bu katliamı asla unutmayacaklarını belirtti.

Birleşmiş Milletler, Hollanda birlikleri ve 'üç maymunu' başarıyla oynayan ve katliama göz yuman ülke ve yönetimlerini de asla unutmayacaklarını ifade eden Hut, “Ak Parti Rize İl Gençlik Teşkilatı olarak Bosna'da 1995’te yaşanan katliamı bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Sırp kasabı Mladiç'in ‘Büyük Sırp kutsal gününün öncesindeyiz. Bu şehri Sırp milletine armağan ediyoruz. Türklere karşı ayaklanmamızı hatırlayarak, Müslümanlardan intikam almanın zamanı geldi.’şeklindeki açıklaması, gerçekleşen katliamın ne denli plan ve program çerçevesinde yapıldığını ve kin ile belenen Osmanlı düşmanlığıyla dolu olduklarını ortaya koyan Srebrenitsa'da yaşanan katliamın yürekleri nasıl dağladığını bir kez daha tüm dünyaya haykırmak istiyorum" dedi.

rize-ak-genclik-srebrenitsayi-unutmadi-(3).jpg

20 yıl önce Bosna’da yaşanan katliamın benzerlerinin ne yazık ki bugün Irak, Suriye, Afganistan, Doğu Türkistan, Mali, Somali ve daha nice mazlum ve mağdur coğrafyada tekrarlandığına vurgu yapan Genç Başkan Hut, “Bizler, insanlığa karşı yapılan her türlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz. 20 yıl önce medeniyetin beşiği iddiasındaki Avrupa, tarihin gördüğü en kanlı soykırımlardan birine ev sahipliği yaparken Bosna’da şehit edilen tüm Boşnak kardeşlerimize Yüce Yaradan’dan tekrar rahmet diliyorum” diye konuştu.

rize-ak-genclik-srebrenitsayi-unutmadi-(13).jpg

Yakamoz Restoran'da düzenlenen iftar yemeğine; Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Yazıcı, Osman Aşkın Bak, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Ak Parti Rize Eski Milletvekili Nusret Bayraktar, Rize İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şabaz Aziz Karamehmetoğlu ile Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Ak Parti Rize İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile İlçe, Kadın, Gençlik Kolları Başkan ve Yönetimleri ile STK temsilcileri ve davetlilerle 2 bini aşkın partili katıldı.

rize-ak-genclik-srebrenitsayi-unutmadi-(2)-002.jpgrize-ak-genclik-srebrenitsayi-unutmadi-(5)-001.jpg

rize-ak-genclik-srebrenitsayi-unutmadi-(11).jpgrize-ak-genclik-srebrenitsayi-unutmadi-(4).jpg

rize-ak-genclik-srebrenitsayi-unutmadi-(6).jpgrize-ak-genclik-srebrenitsayi-unutmadi-(7).jpg

rize-ak-genclik-srebrenitsayi-unutmadi-(10).jpgrize-ak-genclik-srebrenitsayi-unutmadi-(12).jpg

ak-parti-rize-il-teskilati-15.-geleneksel-iftari-1.jpgak-parti-rize-il-teskilati-15.-geleneksel-iftari-2.jpgak-parti-rize-il-teskilati-15.-geleneksel-iftari-3.jpg