Rize AK Gençlik'ten Sıla-i Rahim‏

Rize AK Gençlik'ten Sıla-i Rahim‏
Ak Parti Rize İl Gençlik Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde sıla-i rahim yaptı.

Ak Parti Rize İl Gençlik Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile teşkilat mensuplarının evlerini ziyaret ederek çiçek takdiminde bulundu.

Gençlik Kolları Sosyal İşler Başkanlığı himayesinde gerçekleşen programda üzerinde “Bu hak davada belki de en zor görevi-evin bütün sorumluluğunu sahiplenerek, çocuğunu yalnız büyütmekle-üstlenen siz değerli kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun. Allah sizlerden razı olsun” yazılı çiçeklerle ziyaretler yapıldı.

rize-ak-genclikten-sila-i-rahim-2.jpg

abdullah-oguz-hut.jpgProgram hakkında açıklama yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Oğuz Hut; “Ak Parti teşkilat mensupları büyük bir ailenin üyesidir, bu yüzden bugün yapılan bu program bir bakıma sıla-i rahimdir. Bu çalışma ile aile üyelerimizin eşlerini, annelerini tanıdık onlarla sohbet etme fırsatı bulduk, kapısını açıp bizleri buyur eden herkesten Allah razı olsun. Ak Parti hükümeti döneminde kadınlarımız için birçok konu hakkında iyileştirmeler yapıldı. Kadınların sosyo-ekonomik konumlarının güçlendirilmesi, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma amaçlarına ulaşılabilmesi için kadınların istihdamının artırılması sağladı. Anne veya babası üzerinden sağlık hizmetlerinden faydalanan kız çocuklarının işe girmeleri veya evlenmeleri gibi statülerini değiştiren “durum değişiklikleri” ortadan kalktıktan sonra eski statülerine geri dönemiyor, anne veya babaları üzerinden tekrar sağlık hizmetlerinden faydalanamıyorlardı. Bu durumun değiştirilmesini ve bu haktan tekrar yararlanabilmeleri sağlandı. El Emeği ile geçinen kadınların sigortalı olması kolaylaştırıldı ve erken doğum yapan kadınlarımızın doğum izinlerini tam olarak kullanabilmeleri sağlandı. Bu saydıklarımız sadece yapılan değişiklerin bir kısmı, daha yapılan birçok şey var ve yapılmaya da devam edecek inşallah.” dedi.

rize-ak-genclikten-sila-i-rahim--1.jpg

rize-ak-genclikten-sila-i-rahim-3.jpg