Rize AK Parti’de 69. İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı‏

Rize AK Parti’de 69. İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı‏
AK Parti Rize İl başkanlığının düzenlemiş olduğu 69. İl danışma meclisi toplantısı teşkilat mensuplarının yoğun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya; İl Başkanı Muhammed Avcı, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak, Genel Merkez Rize kKoordinatörü Sebahattin Karakelle, Rize  Eski Milletvekili Nusret Bayraktar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, ilçe başkanları, belediye başkanları, İl kadın kolu ve gençlik kolu başkanları ile çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

rize-ak-parti’de-69.-il-danisma-meclisi-toplantisi-yapildi‏-(6).jpg

Teşkilat içi çalışmalarının değerlendirildiği il danışma meclisi toplantısının açılış konuşmasını İl Başkanı Muhammed Avcı yaptı.

YILLARDIR DÜŞMAN OLANLAR 7 HAZİRAN'DA KARDEŞ OLDU

TEK HEDEF MEŞRU YADA GAYRİ MEŞRU YOLLARLA AK PARTİ'NİN İKTİDARDAN İNDİRİLMESİ

Avcı konuşmasında Türk demokrasi tarihinin 7 haziran seçimlerinde çok farklı bir tecrübe edindiğini belirterek, “AK Parti karşısında ulusal ve uluslar arası  güçlerin oyunlarını ve bu oyunlara alet olan muhalefet partilerini gördük. Yıllardır düşman olduğunu bildiklerimizin kardeş olduğunu gördük. Bütün bunların tek sebebi AK Parti’yi meşru ya da gayri meşrularla iktidardan indirme gayesiydi. Ama AK Parti’nin ve bizlerin bir gayesi var. Oda vatanımızın 780 bin kilometrekaresine hizmet götürmektir. Dünya mazlumlarının hamiliğini yapmaktır. Bu ülkeyi kendi manevi değerlerini koruyarak muhasır medeniyet seviyesine çıkarmaktır.” dedi

DEVİR TÜM KIRGINLIKLARI UNUTMA DEVRİDİR

7 HAZİRAN BİZLERE, BİRBİRİMİZE   SIMSIKI SARILMAMIZ GEREKTİĞİNİ HATIRLATTI

İl Başkanı Avcı konuşmasının devamında ise, “Şimdi tüm kırgınlıkları bir tarafa bırakarak bu vatan ve millet için yeni destanlar vaktidir. 2023,2053 ve 2071 hedefleri bu milletin yeni destanları olacaktır. Bu destanı yazacak olanlar muhtar bile olamaz denilen bir genel başkanın arkasında korkusuzca büyük bir sevdayla giden ve görevi bizlere devrederek dimdik bizlerin arkasında duran kurucular kulumuz, sandık görevlilerimiz, mahalle başkanlarımız, ilçe yönetimlerimizdir belediye başkanlarımızıdır. İl yönetimimizdir. Milletvekillerimizdir. 7 haziran, birbirimize sımsıkı sarılmamız gerektiğini bizlere bir kere  daha hatırlatmıştır. Geçmişindeki sağlam köklerinden aldığı güçle atiye bakan bu teşkilatlar çok daha güçlü bir azim ve karkalılıkla yeni seçime hazırlanacaktır.” şeklinde konuştu.

muhammed-avci-010.jpg

7 HAZİRAN'DA RİZE TEŞKİLATLARI BÜYÜK BİR BAŞARI YAKALADI, RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN YÜZÜNÜ AK ÇIKARDI

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal,  Rize teşkilatlarının  7 haziran seçimlerinde büyük bir başarı  elde ettiğini ifade ederek, “Sizler dağ tepe demeden koşturarak  Rize’mizi  dolaşarak  hem partimizin  ve hem genel merkezimizin hem de kurucu genel  başkanımız Recep  Tayyip  Erdoğan’ın yüzünü  ak  çıkardık. Ama bizim bu gayretimiz, bu başarımız Türkiye genelinde tek başımıza iktidara gelmemize yetmedi. Özellikle seçim döneminde milletvekili arkadaşlarımızla hep vurguladığımız bir cümle vardı. İstikrar. Bu ülkenin yeniden istikrarsız günlere dönmemesi için ve istikrarlı AK Parti iktidarlarının devam edebilmesi için mutlak ve mutlaka tek başına iktidara gelmesinin zaruri olduğunu söyledik ve anlattık. Ama milletimiz böyle taktir etmedi. 7 haziran  seçimleri  sonrasında hiçbir partiyi  tek  başına iktidar etmedi. 9  yıldır olduğu gibi  bu seçimde de 1.  Parti olduk  ama iktidara gelemedik bu sonucu iyi okumamız ve iyice düşünmemiz lazım.” dedi

BU MİLLET AK PARTİ'Yİ SEVİYOR

HİÇBİR SİYASİ PARTİ AK PARTİ'NİN KOALİSYON ÇAĞRISINA EVET DEMEDİ, MİLLET FOTOĞRAFI ÇOK İYİ GÖRDÜ

Karal, sözlerinin devamında ise, "Bu millet AK Parti’yi seviyor ve destekliyor. AK Parti’ye güvenemeye devam ediyor. 2002’de yüzde 34,5 la iktidara geldik. Şimdi yüzde 41 oyla iktidara gelemdik. Daha çok çalışmamız lazım daha çok gayret göstermemiz lazım. Seçimler sonrasında. Millet koalisyon kurun dedi. Genel başkanımız Ahmet Davutoğlu bütün siyasi partilerle görüştü. Saatler süren görüşmeler yaptı. Ama hiçbir siyasi parti AK Parti’nin koalisyon çağrısına evet demedi. Peki bu nasıl bir sorumluluk anlayışı, bu partiler nasıl bir parti,  bu partiler niye meydanlara çıkar, Niye millete vaatlerde bulunur, Siz parti değimlisiz? Partilerin amacı iktidara gelerek, iktidar ortağı olmak,  devleti yönetmek değil midir? Bu siyasi partiler mi bu ülkeyi teslim edeceğiz. Görünen o ki seçimlere gidiyoruz. 1 Kasım'da bu ülkede seçim var. Bizim milletten başka adresimiz yok biz milletimize gideceğiz. Millet fotoğrafı çok iyi gördü. Ve inşallah en iyi  değerlendirmesini  yapacaktır.” diye konuştu.

hasan-karal-015.jpg

 Toplantının son bölüm da teşkilat çalışmalarının sunumları ve müzakereler yapıldı.

rize-ak-parti’de-69.-il-danisma-meclisi-toplantisi-yapildi‏-(1)-001.jpg

rize-ak-parti’de-69.-il-danisma-meclisi-toplantisi-yapildi‏-(5)-001.jpgrize-ak-parti’de-69.-il-danisma-meclisi-toplantisi-yapildi‏-(3).jpg