Rize Ak Parti'de Gözler Bu 2 İsimde

Rize Ak Parti'de Gözler Bu 2 İsimde
Ak Parti Rize Belediyesi Encümen Aday Listesini açıkladıktan sonra gözler bu iki isme çevrildi.

Ak Parti Rize İl Başkanlığı'nın; 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi açıkladığı Rize Belediyesi Encümen Aday listesinin ardından gözler 2 isme çevrildi. İki ismin de Ak Parti'den istifa etmesi söz konusu....

Rize siyasetinin duayen isimlerinden Anavatan Partisi'nin uzun yıllar Rize İl Başkanlığını başarıyla yürüten ve bir dönem Ak Parti'nin Rize İl Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunan siyasetçi iş adamı Nusret Karaca ile Gündoğdu Belediye Başkan Vekili Saffet Kopuz'un verecekleri karar merakla bekleniyor.

Karaca, Ak Parti'nin Encümen adaylığı listesinde yer almayışından sonra "Önümüzdeki günlerde durum değerlendirmesi yaptıktan sonra gerekli açıklamayı yapacağım" ifadesinde bulundu.

Ak Parti'nin açıkladığı listede Gündoğdu kontenjanından listeye dahil edilen ve 26. sıradan aday gösterilen Gündoğdu Belediyesi Başkan Vekili Saffet Kopuz'un, listede 14. sıradan aday gösterilen AK Parti Gündoğdu Belde Başkanı Bilgin Kopuz'un 26. sıradan aday gösterilecek olmasına rağmen iki ismin listede yer değişikliğine gidilmesinden dolayı Saffet Kopuz'un durumdan hoşnut olmadığı ve istifadan döndüğü öğrenilirken Saffet Kopuz'un yarın (Çarşamba günü) yeniden bir durum değerlendirmesi yaptıktan sonra partiden istifa edip etmeyeceğine karar vereceği öğrenildi.

Öte yandan Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu'nun Ak Parti'den ayrılma ihtimali bulunan siyasetçi işadamı Nusret Karaca'ya teklifte bulunduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor.