Rize Ak Parti’de İlk Aday Adayı Belli Oldu

Rize Ak Parti’de İlk Aday Adayı Belli Oldu
İşte Ak Parti Rize’de belediye başkanlığı aday adaylığını açıklayan ilk isim…

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Genel Sekreteri Gafur Karali, Mart 2014’te yapılacak yerel seçimler öncesi  Rize’de Ak Parti’den Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan ilk isim oldu.

RTSO Genel Sekreteri Gafur Karali, Rize Belediye Başkanı  olacak kişinin Şehrül-Emin olarak bir orkestra şefi olması gerektiğini kaydederek, “Rize’nin belediyecilik anlamında  en büyük sorununun şehirle barışık olmamasıdır.” dedi.

gafur-karali.20130926122756.jpgMart 2014’te yapılacak seçimlerde Rize Belediye Başkanı olacak kişi “Şehrimizle, insanımızla, tüccarımızla sanayicimizle bu şehirde yaşayan bütün kesimlerle barışık olması gerekir” şeklinde tanımlayan Karali, bu şehirde yaşayanları bir bütünlük içerisine taşıyacak, bu şehri daha yukarı taşımanın yolu olan yerde bu şehrin katmanlarını ayrıştırmadan birleştirecek, herkese eşit davranacak haklının kaybolacak haklarının yanında olabilecek bir kişinin Rize belediye Başkanı olması gerektiğini kaydederek, “Rize’yi yönetecek kişi bu modelde bir orkestra şefi olmalı. Başkan şehri yönetecek insan olduğundan inşaata ruhsat verecek, bir  dükkanın camının değişmesine karar verecek kişi değildir. Hem insanıyla hem şehirleşmesiyle hem yeni planlar projeler yapmasıyla başkan bir orkestra şefi olmalıdır. Başkan ekip kurar ve kuracağı ekiple Şehrül-Emin olarak Rize’yi birleştirecek, barıştıracak Rize’yi kendisine güvenilerek yatırım yapılacak şehir yapabilir düşüncesi taşıyan insanın yanında olmayı, Rize’yi daha yukarı taşıyacak kişi ile beraber olmayı da düşünürüm. Ama böyle birini bulamazsak şayet bende buradayım. Bu anlamda  Belediye Başkan Aday Adayı yım.” diye konuştu.

“Rize, Sayın Başbakanımızın ili. Burada son sözü söyleyecek olan Sayın Başbakanımızdır. Sayın Başbakanımız da kendisi ifade etmiştir. Aday adaylığı herkesin doğal hakkı olmakla beraber en yüksek oyu getirecek belli vasıfları olan bir insanı bu şehre aday edilecektir.” İfadesinde bulunan Karali sözlerini şöyle tamamladı: Bu anlamda biraz önce söylediğim portrede olacak bir aday adayını da her zaman desteklerim. Rize’nin belediyecilik anlamında en büyük sorunu Rize’de barışın sağlanamamasıdır. Rize’de birinci çözülmesi gereken sorun barışın sağlanmasıdır. Tüccar, sanayici, işveren ve bu şehirde yaşayan insanların birlik beraberlik içerisine getirilmesi lazım ki bu şehir için ürettiğimiz projeleri uygulayabilelim veya bu şehre yatırımcıları getirebilelim. Yatırım için şehre çağırdığımız işadamları Rize’ye gelip incelemelerini tamamladıktan sonra bizlere Rize’ye yatırım yapamayacaklarını söylediğinde neden diye sorduğumuzda “İlgi gösterip bizleri buraya davet ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Ancak bizler bu şehre yatırım yapacağımız zaman düşündüğümüz yatırımda bizlere destek olacak yerel yöneticiler lazım. Rize’de bunlar yok. Bu şehirde yarın başımıza neler geleceği belli değil. O yüzden bu şehirde yatırım olması mümkün değil.” diyerek buradan ayrılmak zorunda kalıyor. İşte bizim öncelikle bu sorunu çözmemiz lazım.

gafur-karali-rtso-genel-sekreteri.jpg