Rize Amatör Futbolu İçin Yapılan UEFA Kriterli Stadyum Kasım’da Hizmete Girecek

Rize Amatör Futbolu İçin Yapılan UEFA Kriterli Stadyum Kasım’da Hizmete Girecek
Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Şubesi Başkanı Ali Çelik, UEFA kriterlerinde yapılan Rize Amatör Futbol Stadı’nın Kasım ayında hizmete gireceğini söyledi.

Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Şubesi Başkanı Ali Çelik, Rize'de yıkılan Ekrem Orhon Futbol Sahası'nın yerine Rize Limanı’nın bitişiğinde yapılan Amatör Futbol Sahasının UEFA kriterlerinde yapıldığını ve Kasım ayı içerisinde ilk futbol maçının oynanacağını kaydetti.

ASKF Rize Şubesi Başkanı Ali Çelik, amatör futbol stadı ve spor kompleksinde yapılan çalışmaların son durumunu inceledi. İncelemeleri sonrasında açıklamalarda bulunan Çelik, çalışmaların yüzde 80’inin tamamlandığı ifade ederek, kale direklerinin yerleştirilmesi ve suni çim bakımının da yapılmasıyla futbol sahasının maç oynanmaya hazır hale geleceğini belirtti.

Amatör futbol sahasında kalan çalışmaları 15-20 gün içinde tamamlayıp stadı Kasım ayının ikinci bölümünde hazır hale getirmeyi planladıklarını kaydeden Çelik, çalışmaların tamamlanmasıyla Kasım ayı içerisinde stadyumda ilk futbol karşılaşmasının oynanacağını ifade etti.

ali-celik-rize-amator-spor-kulupleri-federasyonu-(askf)-rize-subesi-baskani-(3).jpg

Çelik, Rize Amatör Futbolunun hizmetine sunulmak üzere bir antrenman sahası bir de futbol stadının yapıldığı alana ulaşımın rahat bir şekilde sağlanabilmesi için karayolundan komplekse kadar olan yolun betonlanacağını söyledi.

Futbol sahasının UEFA kriterlerinde yapıldığını kaydeden Çelik, “Rize’nin ihtiyacı olan bir yer. Türkiye’de nadir tesislerden biri olacak burası. Stadımız 80x120 ölçülere sahip, antrenman sahamız da 60x90 ölçülere sahip olup UEFA kriterlerine uygun bir şekilde yapılmıştır. Futbol sahamız büyüklüğüyle Türkiye’deki nadir statlardan biri. Burada her türlü müsabaka oynanabilecek. TFF 1. Lig maçlarına da ev sahipliği yapabilecek stadımızda Genç Takımlarda Türkiye Finallerine ev sahipliği yapmak ve Türkiye Finallerinin burada oynanabilmesi için girişimlerimizi de başlatacağız. Burada akşam maçlarının da oynanabilmesi için stadın ışıklandırmasını kısa sürede yapmayı planlıyoruz. Işıklandırmaların da tamamlanmasıyla akşam da maç oynatabileceğiz. Yeni stadımızda oynanacak tüm maçları da youtube kanalımızdan canlı yayınlamayı planlıyoruz. Stat ve antrenman sahamızın dışında yapılan spor kompleksinde merkezdeki her kulüp için ayrı bir alan oluşturuyoruz ve bu alanları kulüplerin hizmetine sunacağız. Yine spor kompleksi içerisinde spor müzesi oluşturacağız.” dedi.

Çelik, karşılaşmaları tribünden izleyecek taraftarlar için ilk etapta 1000 kişilik tribün yapıldığını ve tribün kapasitesinin artırılması için yeni bir tribünün de ilerleyen günlerde yapılacağını da kaydetti.

ali-celik-rize-amator-spor-kulupleri-federasyonu-(askf)-rize-subesi-baskani-(2).jpg

Çelik, stadın ve spor kompleksinin Rize Amatör Futbol camiasına kazandırılması yönünde emeği geçen herkese müteşekkir olduklarını kaydederek, “Böylesine güzide bir spor kompleksinin Rize’ye kazandırılması yönünde ilgileri dolayısıyla başta sporun hamisi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ile Sayın Bakanlarımız Hayati Yazıcı ve Osman Aşkın Bak ile Rize Milletvekilimiz Muhammed Avcı ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Mustafa Çelik’e canı gönülden teşekkür ediyorum. Böyle bir tesisi de amatör futbol camiasına kazandırdıkları için de kendilerine Rize Amatör Spor ailesi olarak müteşekkir olduğumuzu bildiriyoruz” dedi.

Çelik, yapımı devam eden ve içerisinde kütüphanenin de yer alacağı idari bina ile hemen yanındaki merkezdeki tüm amatör kulüplere tahsis edilecek binanın inşaatının hava muhalefeti nedeniyle gecikmek zorunda kaldığını ifade ederek bu alanların da 2 ay içinde tamamlanmasını ve en kısa sürede kulüplerin hizmetine sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

ali-celik-rize-amator-spor-kulupleri-federasyonu-(askf)-rize-subesi-baskani-(1).jpgrize-amator-futbolu-icin-yapilan-uefa-kriterli-stadyum-kasim’da-hizmete-girecek-(6).jpgrize-amator-futbolu-icin-yapilan-uefa-kriterli-stadyum-kasim’da-hizmete-girecek-(8).jpgrize-amator-futbolu-icin-yapilan-uefa-kriterli-stadyum-kasim’da-hizmete-girecek-(5).jpgrize-amator-futbolu-icin-yapilan-uefa-kriterli-stadyum-kasim’da-hizmete-girecek-(3).jpgrize-amator-futbolu-icin-yapilan-uefa-kriterli-stadyum-kasim’da-hizmete-girecek-(7).jpgrize-amator-futbolu-icin-yapilan-uefa-kriterli-stadyum-kasim’da-hizmete-girecek-(2).jpgrize-amator-futbolu-icin-yapilan-uefa-kriterli-stadyum-kasim’da-hizmete-girecek-(4).jpg