Rize, Ardeşen GSK ile Avrupa Arenasında

Rize, Ardeşen GSK ile Avrupa Arenasında
Hentbol Bayanlar Avrupa Challenge Kupasındaki temsilcimiz Ardeşen GSK, 4.tur maçlarında Hırvatistan'ın RK Zelina takımını konuk edecek.

Hentbol Bayanlar Challenge Kupasında çeyrek finale yükselmeyi hedefleyen Ardeşen GSK, 4.turda RK Zelina ile karşılaşacak. Turun her iki maçı da Recep Tayyip Üniversitesi Ardeşen MYO spor salonunda oynanacak. İlk maç 14 Şubat cumartesi, ikinci maç ise 15 Şubat pazar günü oynanacak. Her iki maç da saat 17:00'de başlayacak. Mücadeleleri Azeri Hakem çifti Emil Aghakishi, Ernest Aghakishi yönetecek.

Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübünün Başkanı Sultan Rauf Oğuz, 14-15 Şubat tarihlerinde Ardeşen’de oynanacak olan Avrupa Kupası maçı öncesi yaptığı açıklamada, Türkiye’yi temsiliyet noktasında çok önemli bir sınava çıkacaklarını ifade ederek, “Tribünleri dolduracak olan 5-6 bin seyircisi, ekranları başında bizleri izleyecek olan Türk Milleti olarak, zaferlere olan inancımızla, hem ülkemize hem de Avrupa’ya önemli bir mesaj vereceğiz. Ardeşen olarak, son derece fair play bir anlayışla, şiddetten uzak, takımlarının galibiyeti için tek yürek olmuş bir şölen havası yaşatacağız. Kültürümüzü, birlik ve beraberliğimizi tüm Dünyaya göstereceğiz.” dedi.

sultan-rauf-oguz-ardesen-genclik-ve-spor-kulubu-baskani.jpg

Oğuz, Avrupa Kupasında Rize’ye ve Türkiye’ye yakışır bir mücadele sergileyerek tur atlamak istediklerini ifade ederek, “Amacımız Avrupa’da finale kadar ulaşıp Türk Hentbolunu layık olduğu yere taşımak. Avrupa Kupası 4. turu için uzun süreçli bir tanıtım ve davet çalışması içerisindeyiz. Şuan Rize’de hentbol rüzgârı esiyor.” dedi.

Türk Hentbolünü Layık Olduğu Yere Taşıyacağız!

Ardeşen GSK olarak milli bir temsiliyet sorumluluğu içerisinde olduklarını kaydeden Oğuz, “Bu haftasonu Ülkemizi temsil edeceğiz. Taşrayı arkamıza alıp çıktığımız bu yolda bugün görüyoruz ki tüm ülke arkamızda. Avrupa arenasında elde edeceğimiz başarılarla Türk Hentbolünü hem marka olarak, hem de istatistikî açılarda zirveye taşımak için tüm enerjimizi ve sinerjimizi kullanacağız. Avrupa’da ses getirecek bir başarıya imza atmak istiyoruz. Ülkemizdeki diğer spor branşları arasında da hentbol sporunu önemli bir noktaya taşımak istiyoruz. Bunu da elde edeceğimiz başarılarla gerçekleştireceğiz.” dedi.

Tarihi Bir Maç Olacak!

Türk Hentbolü’nün şahit olacağı ender düzeyde bir karşılaşmayı geçen yıl yaşadıklarını ve 5 bin kişinin önünde Sırbistan’ı elediklerini anımsatan Oğuz, “Bu sene hedefimiz geçen yıldan daha iyi bir atmosfer oluşturmak. Kulüp yönetimi ve idareciler gece gündüz mücadele ediyoruz. Çok sayıda Bakan ve Bürokratlar bu karşılaşmaya davet edildi. Saolsunlar devlet büyüklerimizin birçoğu da davetimizi kabul ederek ülkemizi temsil edeceğimiz bu maçlarda yanımızda olacaklar. Ayrıca, seyirci rekorunu da kırarak Türkiye’de ve Avrupa’da Türk Hentbolü’nün ne kadar sevilebileceğini göstereceğiz. Rize olarak bunu her zaman başarmanın haklı gururunu yaşıyoruz. İnşallah bu sevgi Tüm ülkeye yayılacak.” dedi.

ardesen-gsk.20150212225025.jpg