Rize Arıcılar Birliğinden 'Arıcılık Yasası' İsteği

Rize Arıcılar Birliğinden 'Arıcılık Yasası' İsteği
Rize Arıcılar Birliği, arıcılık yasasının bir an önce çıkartılması için taleplerini Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya iletti.

Çay fiyatını açıklama üzere dün Rize’ye gelen Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, aynı gün açılan bir fuarı ziyaretinde stat sahipleri ile görüşerek ürettikleri ürünlerle ilgili bilgiler aldılar.

İki bakanı Rize Arıcılar Birliği standında Rize Arıcılar Birliği Başkanı Fevzi Civaoğlu karşıladı. Civaoğlu, hazırladıkları dosyayı Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e verdiklerini belirterek, “Birlik olarak hazırlamış olduğumuz dosyayı bakanlarımıza sunduk. Bu dosyada Dünyadaki bal ihracatları, ithalatımız, koloni sayısı ülkemizde ve ilimizde ki arıcılık yapanların sayısı gibi bilgiler var. Ayrıca arıcılık mesleği ile uğraşan arıcılarımızın sorunları ve bu sorunların nasıl çözülebileceği konusunda bilgiler içeriyor. Arıcılık yasasının bir an önce çıkartılarak arıcıların daha düzgün bir üretim yapmaları sağlanabilir. Bu konuda da verdiğimiz dosyada taleplerimiz oldu. Rize genelinde 2 bin 500 kişi arıcılık yapıyor. Türkiye’de ki arı kolonisi 6 milyon civarındadır. Bal üretimi 94 bin tondur. Bu rakamın yaklaşık bin tonu ilimizde üretilmektedir. Sorunlarımızın arıcılık yasasıyla çözüleceğini düşünüyoruz. Bu konuda sayın Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker ve ilimiz milletvekili aynı zamanda Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı beye taleplerimizi sunduk, kısa sürede bize yardımcı olmalarını bekliyoruz” dedi.

rize-aricilar-birliginden-aricilik-yasasi-istegi-1.jpg