Rize Artvin Havalimanı Kırmızı Işıklarda ve Yön Tabelalarında Yerini Aldı

Rize Artvin Havalimanı Kırmızı Işıklarda ve Yön Tabelalarında Yerini Aldı
Rize’de havalimanının açılacak olmasının heyecanı yaşanırken caddelerdeki trafik ışıklarına, '14 Mayıs 2022” yazılarak uçak çıkartması kırmızı ve yeşil ışığa eklendi. Karayolları ekipleri ise Rize Artvin Havalimanı'na ait yön tabelalarını asmaya başladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 3 Nisan 2017'de temeli atılan, Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci, Dünyanın 5. havalimanı Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla 14 Mayıs 2022 Cumartesi günü Saat: 14.00’da açılacak.

Havalimanının açılacak olması dolayısıyla kentte büyük bir heyecan yaşanırken Karayolları ekiplerince havalimanı yön tabelaları asılmaya başlanıldı, Rize Artvin Havalimanı yön bilgisi de tabelalardaki yerini almaya başladı.

Kentte ayrıca trafik sinyalizasyon sisteminde yer alan ışıklandırmalara da Rize Artvin Havalimanı’nın açılışının yapılacağı '14 Mayıs 2022” tarihi yazılarak uçak çıkartması kırmızı ve yeşil ışığa eklendi.

Rize'ye 34, Hopa'ya 54, Artvin'e 125 kilometre uzaklıkta, Pazar ilçesinde yapılan havalimanı yılda yaklaşık 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek. Havalimanının çay yaprağı şeklindeki giriş takı ile çay bardağı şeklindeki hava trafik kontrol kulesi, yöresel mimariyi yansıtıyor.

Havalimanı, 3 bin metre uzunluğunda 45 metre genişliğinde pist, 265 metreye 24 metre 3 taksi yolu ile 300 metreye 120 metre, 120 metreye 120 metre 2 aprondan oluşuyor.

Havalimanı içinde Türk çayının tanıtımının yapılacağı ÇAYKUR Müzesi ve mini çay fabrikası da yer alacak. Havalimanında toplam 47 bin 133 metrekare kapalı alan bulunuyor. Açılış töreninin ardından Rize-Artvin Havalimanı'na seferler başlayacak.

rize-artvin-havalimani-kirmizi-isiklarda-ve-yon-tabelalarinda-yerini-aldi-4.PNGrize-artvin-havalimani-kirmizi-isiklarda-ve-yon-tabelalarinda-yerini-aldi-12.jpgrize-artvin-havalimani-kirmizi-isiklarda-ve-yon-tabelalarinda-yerini-aldi-2.PNGrize-artvin-havalimani-kirmizi-isiklarda-ve-yon-tabelalarinda-yerini-aldi-2.jpgrize-artvin-havalimani-kirmizi-isiklarda-ve-yon-tabelalarinda-yerini-aldi-9.jpgrize-artvin-havalimani-kirmizi-isiklarda-ve-yon-tabelalarinda-yerini-aldi-6.jpgrize-artvin-havalimani-kirmizi-isiklarda-ve-yon-tabelalarinda-yerini-aldi-3.jpgrize-artvin-havalimani-kirmizi-isiklarda-ve-yon-tabelalarinda-yerini-aldi-4.jpgrize-artvin-havalimani-kirmizi-isiklarda-ve-yon-tabelalarinda-yerini-aldi-5.jpgrize-artvin-havalimani-kirmizi-isiklarda-ve-yon-tabelalarinda-yerini-aldi-10.jpgrize-artvin-havalimani-kirmizi-isiklarda-ve-yon-tabelalarinda-yerini-aldi-11.jpgrize-artvin-havalimani-kirmizi-isiklarda-ve-yon-tabelalarinda-yerini-aldi-1.jpgrize-artvin-havalimani-kirmizi-isiklarda-ve-yon-tabelalarinda-yerini-aldi-7.jpgrize-artvin-havalimani-kirmizi-isiklarda-ve-yon-tabelalarinda-yerini-aldi-8.jpg

zavendikli-mustafa-yildiz-hoca-efendi-kuran-kurslari-kurban-bedeli-ve-yardim-kampanyasi-005.jpg