Rize-Artvin Havalimanı Yarın Açılıyor

Rize-Artvin Havalimanı Yarın Açılıyor
Rizelilerin dört gözle beklediği Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yarın hizmete açılacak.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından deniz dolgusuna yapılacak Türkiye'deki ve Karadeniz Bölgesi'ndeki 2. havalimanı olma özelliğine sahip olacak Rize-Artvin Havalimanı projesinin inşaat çalışmalarında sona gelindi. 3 Nisan 2017'de temeli atılan ve 100 milyon ton taş kullanılarak 2 milyon 800 bin metrekarelik alandaki deniz dolgusunun tamamlanmasının ardından yöre mimarili terminal binaları ile çay bardağı kulesi ve çay yaprağı şeklindeki giriş takı da tamamlanarak yarın (14 Mayıs Cumartesi) saat: 14.00'da hizmete açılacak.

Çalışmalarında sona gelinen Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanının yarın yapılacak açılışı için 8 ay sonra Rize'ye gelecek olan Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Katar Emiri Es-Sani'nin ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin de katılımıyla Rizelilerin dört gözle beklediği projeyi hizmete açacak.

rize-artvin-havalimani-yarin-aciliyor-002.jpg