Rize Artvin Havalimanından Her Gün 2500 Kişi Uçuyor

Rize Artvin Havalimanından Her Gün 2500 Kişi Uçuyor
Açılışının üzerinden 9,5 ay geçmesine rağmen sadece Ankara ve İstanbul’a sınırlı sayıda sefer konulan Rize Artvin Havalimanı, buna rağmen Ocak 2023’te 71 bin 983 yolcuya hizmet vererek en çok kullanılan 20 havalimanı arasında yer aldı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yeni yılın ilk ayında ülkemizdeki havalimanlarını kullanan yolcu sayılarını açıkladı. 14 Mayıs 2022 tarihinde açılan ve açılışının üzerinden neredeyse bir yıl zaman geçmesine rağmen Bursa, İzmir, Antalya, Kocaeli, Diyarbakır gibi büyükşehirler başta olmak üzere sınırlı sayıdaki Ankara ve İstanbul seferlerinin dışında hiçbir havalimanına sefer konulmayan Rize Artvin Havalimanı, sanki karanlık bir gölge tarafından daha fazla yolcuya ve şehre hizmet vermesinin önüne geçilmesiyle farklı şehirdeki havalimanının daha fazla yolcu sayısına ulaşması sağlanarak bu havalimanının ihtiyaca cevap vermediğinden yeni havalimanı arzusunu gerçekleştirmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyor. İşte tüm bu engellemelerle yeni sefer ve uçuş hattı konulmayan Rize Artvin Havalimanı, daha ilk yılında ülkemizdeki 55 havalimanı arasında en çok kullanılan ilk 20 havalimanından biri oldu.

DHMİ’nin açıkladığı 2023 Ocak ayı istatistiklerinde Rize Artvin Havalimanı, 71 bin 983 yolcuya hizmet verdi. Uçuş hattı sadece 2 il ile sınırlandırılan ve Ankara ve İstanbul’a sınırlı sayıda sefer sayısı olmasına rağmen DHMİ’nin açıklamalarına göre Türkiye’de en çok kullanılan ilk 20 havalimanı arasında yer alan Rize Artvin Havalimanı’nı her gün yaklaşık olarak 2 bin 500 kişi kullandı.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
30 Yorum