Rize Ateşle Oynuyor

Rize Ateşle Oynuyor
Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Çaykur Rizespor, deplasmanda Gençlerbirliği'ne 1-0 yenildi.

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Çaykur Rizespor, Başkent deplasmanında Gençlerbirliği'ne konuk oldu. Kümede kalma mücadelesi veren ve ligde galibiyete hasret kalan Çaykur Rizespor, bu mücadelede de puanla tanışamadı ve ev sahibi ekibe 1-0 mağlup oldu.

Ligde son galibiyetini 19. haftada evinde Kardemir Karabükspor'u 1-0 mağlup ederek elde eden Yeşil Mavililer, 6 haftadır galibiyet yüzü göremiyor ve sadece 1 puan alabildi. Karadeniz ekibi bu süreçte sadece Galatasaray ile evinde oynadığı ve 1-1 sona eren karşılaşmada 1 puan yüzü gördü.

Çaykur Rizespor'u ligde zor günler bekliyor 

Kümede kalma yolunda ümitlerini bir bir söndüren Yeşil Mavililer, 26. hafta Trabzonspor ile içerde oynadıktan sonra Adanaspor ile deplasmanda Medipol Başakşehir ile içerde oynadıktan sonra Kadıköy'de Fenerbahçe'ye konuk olacak. 30. haftada Rize'de Bursaspor ile karşılaşacak olan temsilcimiz 31. haftada Kasımpaşa deplasmanına gittikten sonra içerde Gaziantep, deplasmanda Osmanlıspor ile karşılaştıktan sonra ligin son maçında Rize'de Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada ceza sahasında yaşanan karambolde topu önünde bulan Vedat'ın şutunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

11. dakikada Ahmet İlhan'ın sağ çaprazdan penaltı çizgisine doğru yaptığı ortada Osagie'nin kafa vuruşunda top kalecide kaldı.

28. dakikada Recep Niyaz'ın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak, kalenin direğinin üstünden az bir farkla auta çıktı.

34. dakikada Ahmet Oğuz'un ceza sahası sağ çaprazdan sert şutunda top üst direğin hemen üzerinden dışarı çıktı.

42. dakikada Aydın Karabulut'un serbest vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından dışarı çıktı.

52. dakikada Selçuk'un pasında ceza yayına yakın bir noktada topla buluşan Aydın Karabulut'un şık vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-0

61. dakika Oğuz Han Aynaoğlu'nun pasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Recep Niyaz'ın sağ ayağıyla yaptığı vuruşta top az farkla yandan auta gitti.

78. dakikada Recep Niyaz'ın kullandığı serbest atışta Gençlerbirliği kalecisi Hopf, son anda köşeden topu kornere çeldi. Süleyman Koç'un kullandığı köşe atışında ceza alanında iyi yükselen Oboabona'nın kafa vuruşunda kaleci Hopf'un müdahale ettiği top üst direkten oyun alanına döndü. Altıpas üzerinde Saadane'nin ayak koyduğu meşin yuvarlağı Hopf, çizgi üzerinde kontrol etti.

Stat: Ankara 19 Mayıs

Hakemler: Cüneyt Çakır xx, Bahattin Duran xx, Tarık Ongun x

Gençlerbirliği: Johannes xx, Uğur x, Khalili x (Escobar dk. 88 ?), Vedat x (Marko Milinkoviç dk. 60 x), Ahmet Oğuz xx, Aydın Karabulut xx (Rantie dk. 72 ?), Serdar xx, Selçuk Şahin x, Palitsevich xx, Dos Santos xx, Murat Duruer x

Yedekler: Taha, Orhan, Umut, Issah

Teknik Direktör: Ümit Özat

Çaykur Rizespor: Diallo x, Godfrey xx, Özgür Çek x (Oğuz Han dk. 56 x), Robin Yalçın x, Orhan Ovacıklı xx (Patryk dk. 71 ?), Saadane xx, Petrucci x, Recep Niyaz xx, Ahmet İlhan x (Süleyman dk. 56 x), İsmael x, Osagie xx

Yedekler: Gökhan Akkan, Emmanuel, Jakop, Yakoubi

Teknik Direktör: Hikmet Karaman

Gol: Aydın Karabulut (dk. 52) (Gençlerbirliği)

Sarı kartlar: Saadene, Patryk (Çaykur Rizespor), Murat Duruer (Gençlerbirliği)

Gençler Tek Golle Kazandı

Gençler Tek Golle Kazandı