Rize Avm ile Salarha Tüneli Mağdur mu Ediyor?

Rize Avm ile Salarha Tüneli Mağdur mu Ediyor?
Rize'de şehir merkezinde çok tartışılan avm yapımı bitmeden mağduriyetler yaşatıyor.

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ümit Peçe, Rize'de ev ve arazileri istimlak edilen Rizelilerin bilirkişiler tarafından mağdur edildiklerini açıklamış, yaşanan bilirkişi krizinde çözüm arifesinde olduklarını belirtmişti. 

Özellikle avm civarında yıkılacak binalara Dalyan mevkisinde yeni yapılan binalarda eklendi. Konu hakkında Whatsapp haber ihbar hattımıza şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesini isterken olayın siyasi tarafa çekilmesinin yanlış olduğunu belirterek evlerinin gerçek değerlerinin verilmesini istiyor. Yıllarca çalışarak aldıkları dairelerin komik rakamlarla istimlak edilmesine tepki gösteriyor.

2-079.jpg

Evlerinin terketmek istemeyen ve çözüm arayan vatandaşlar, daha çok kişiye ulaşmak için her yolu deniyor. İşte Mağduriyetini dile getiren Abdurrahim Türüt adlı okuyucumuzdan gelen mektup... Sayın okuyucu kardeşlerim

Karayolları 10 Bölge Müdürlüğünün Salarha tüneli projesi kapsamındaki Rize dalyan mevkindeki dairelerimiz proje kapsamında olduğundan kamulaştırılmaktadır.

Bizler dişimizden tırnağımızdan artırarak 40 yıl mücadele vererek zoraki bir daire sahibi olmuşken, Söz konusu olan dairelerimize devletimiz piyasa değerinin çok çok altında 3'te1 oranında bir fiyatla kamulaştırmaktadır.

Şimdi buradan 15 yıldan beri oy vererek desteklediğimiz Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Ak Parti Rize milletvekillerine, il ilçe teşkilatlarına Rize bürokrasisine ve kamuoyuna sesleniyorum.

Allah aşkına herkes bir vicdan muhasebesi yaparak elini vicdanına koysun. Böyle bir haksızlığı devlet vatandaşına yapması Allah'a revamıdır? Saygılar sunarım...

İLGİLİ HABERİMİZ
Kamulaştırmada Rizeli’ye Bilirkişi Kazığı !