Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, Başkan Adaylığını Açıkladı

Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, Başkan Adaylığını Açıkladı
Rize Baro Başkanı Avukat Ümit Peçe, 3 Ekim 2020 tarihinde yapılacak olan Rize Barosu Seçimlerinde adaylığını açıkladı.

Rize Baro Başkanı Avukat Ümit Peçe, Rize Barosu’nun 2020-2022 Olağan Genel Kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Rize Barosu‘nun 12. başkanının seçileceği kongre öncesi  adaylığını açıklayan Baro Başkanı Av. Peçe,  “6 Ekim 2018 tarihinden bu güne büyük bir onurla sürdürdüğüm Rize Barosu Başkanlığı görevime 3 Ekim 2020 tarihinde yapılacak seçimli Olağan Genel Kurul’da sizlerin takdirleri ile devam etmek istiyorum. Bu nedenle Baro Başkanlığına yeniden adayım” dedi.

Görev yaptığı süre boyunca avukatların sorunları ile olabildiğince ilgilenmeye gayret ettiklerini kaydeden Av. Peçe, “Avukatlık mesleğinin onuruna yaraşır bir şekilde mesleğimizi icra etmek için önümüze çıkan engelleri aşmaya çalıştık. Hakkı üstün tutmaya, hukukun üstünlüğünü egemen kılmaya gücümüz yettiğince çalıştık. Başardıklarımız ve elbette başaramadıklarımız oldu. Ancak başaramadıklarımızda da en az başardıklarımız kadar gayretimiz oldu. Sizlerden gelen tavsiye ve eleştiriler hep ışığımız oldu ve yolumuzu aydınlattı. Mesleğimizin itibarı önceliğimiz olmakla birlikte hep siyaset üstü davrandık. Tüm meslek mensuplarımızın sorunları ile hiçbir ayırım yapmadan ilgilendik. İlimizin Yargısal sorunlarına sadece meslektaşlarımızı ilgilendiren yanı ile değil tüm Vatandaşlarımızı etkileyen boyutu ile çözüm üretmeye çalıştık. Meslek içi eğitimi önceledik. Sizlerden gelen taleplere göre seminerler düzenledik. Stajyerlerimize gerek Türkiye Barolar Birliğinin uhdesinde Ankara’da verilen eğitim gerekse Baromuz bünyesindeki eğitim merkezi ile staj eğitimi verdik. Kurumlarla iletişim en üst düzeyde sağlanarak meslektaşlarımızın kurumlarda yaşadığı sorunlar en üst düzeyde çözüme kavuşturularak engelleri kaldırdık. 

Sorunlarımız elbetteki bitmedi. Bitmeyecek de.  Hukuksuzluk insanlık tarihin hiçbir döneminde bitmemiştir. Hukuksuzluğun olduğu yerde sorun vardır. Hukukun sorunu avukatın sorunudur. Çünkü avukatlık hukuksuzluğa karşı dik duruştur. Savunmanın dik duramadığı yerde hukuk yoktur. Bizler her türlü haksızlığa karşı Rize Barosu olarak dik durduk ve durmaya devam edeceğiz.

Bu süreçte bizlerle birlikte bu onurlu görevi büyük bir fedakarlıkla yürüten; TBB Delegelerimize, Yönetim, Disiplin, Denetleme Kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Edindiğimiz tecrübe ile birlikte önümüzdeki dönemde sorunlarla daha etkin bir mücadele için 3 Ekim 2020 tarihinde yapılacak olan Genel Kurulda yeniden aday olduğumu siz kıymetli meslektaşlarımın takdirlerine sunuyorum.” diye konuştu.