Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe Güven Tazeledi. İşte Yeni Yönetim

Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe Güven Tazeledi. İşte Yeni Yönetim
Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, seçimli olağan genel kurulda güven tazeledi ve yeniden başkanlığa seçildi.

3 Ekim 2020 tarihinde yapılması gereken ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle iki kez ertelenen Rize Baro Başkanlığının 2020-2022 dönemi seçimli olağan genel kurulu Rize Gençlik Merkezinde yapıldı. Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe başkanlığında tek liste ile gidilen kongrede Baro Başkanı Av. Peçe güven tazeledi ve geçerli olan tüm oyları alarak yeniden başkanlığa seçildi.

rize-baro-baskani-av-umit-pece-3-001.jpg

Divan Başkanlığını Av. Sedat Bıçakçı, Başkanvekilliğini Av. Nurcan Kesepara’nın, katip üyeliklerini ise Av. Sena Avcılar ve Av. Derya Uzun’un yaptığı genel kurulda Av. Peçe, kullanılan 115 oydan geçerli olan 113 oyun tamamını alarak 2. kez başkanlığa seçildi. Kongrede yönetim kurulu ve baro organlarında görev alacak üyeler de belirlendi.

İstiklal Marşı okunması ve Saygı Duruşunda bulunulması ile başlayan kongrede Baro Başkanı Av. Peçe, pandemi nedeniyle gecikmiş bir Genel Kurul icra ettiklerini belirterek 2022 Ekim ayında Genel kurul için tekrar bir arada olacaklarını kaydetti.

rize-barosu-olagan-genel-kurulu-2-001.jpg

Avukatlık mesleğinin tartışmasız olarak yargının ayrılmaz bir parçası olduğunu kaydeden Av. Peçe, “Avukatların meslek örgütü olan baroların ise çok önemli sorumlulukları vardır. Yaşadığımız dünyada karşılaştığımız her mesele avukatları ilgilendirmektedir. Son yıllarda hukuk fakültelerinin ve mezunlarının sayısı artmış, buna karşılık mesleğin alanı daralmıştır. Önceki genel kurulumuzu 148 üyemiz varken şu an 216’e ulaştık. 30 kadar da mevcut stajyerimiz var. Bu Kontrolsüz büyüme mesleğe zarar vermektedir. Değerli arkadaşlar, Bir Afrika atasözü vardır. Eğer kurt, ceylan, aslan, zürafa aynı tarafa koşuyorsa orman yanıyor demektir. Süreç içinde bütün meslektaşlarım onur duyduğumuz aidiyet duygularını bir yana bırakıp sesimize seslerini, elimize ellerini uzatmışlarsa bunun nedeni ötekileştirmeyen kişiliğimiz kadar bu mesleğin içine düştüğü yangından kaynaklı kaygıdandır Baroların tez elden mesleği merkeze koyan, adaleti önceleyen bir dil oluşturması gerekir. Barolar, siyasete alternatif gibi hareket etmemeli. Aynı zamanda siyasetin payandası da olmamalıdır. Toplum ve toplumun değişik kesimleri ile iletişim kuramayan, kendi haklarını savunamayan avukatlık mesleğinden hiçbir şey beklenemez. Deniz bitiyor, kum tükeniyor. Bilelim ki avukatlar herkesin sorununu çözer ama avukatların sorunlarını yalnızca avukatlar çözer.” dedi.

Baro Başkanı Av. Peçe, görev yaptığı 32 aylık süreçte meslektaşlarının sorunları ile olabildiğince ilgilenmeye gayret ettiklerini ve avukatlık mesleğinin onuruna yaraşır bir şekilde mesleğini icra etmek için önlerine çıkan engelleri aşmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Baronun; yargı erkinin savunma kurumu olduğunu her fırsatta eylem ve söylemlerimizle ortaya koyduk. Hakkı üstün tutmaya, hukukun üstünlüğünü egemen kılmaya gücümüz yettiğince çalıştık. Başardıklarımız ve elbette başaramadıklarımız oldu. Ancak başaramadıklarımızda da en az başardıklarımız kadar gayretimiz oldu. Yeri geldi sustuk. ‘Susmak, cümlenin istirahat halidir.’ derler. İstirahat bitince çıkan cümle dinç olur. Bizler de çok konuşup cümleyi de cümle alemi de yormadık. Yeri geldi konuştuk. Kurduğumuz cümlelerin hepsi yaralarımızdandı. Sizlerden gelen tavsiye ve eleştiriler hep ışığımız oldu ve yolumuzu aydınlattı. Mesleğimizin itibarı önceliğimiz olmakla birlikte hep siyaset üstü davrandık. Hiçbir ayırım yapmadan tüm meslek mensuplarımızın sorunları ile ilgilendik. İlimizin Yargısal sorunlarına sadece meslektaşlarımızı ilgilendiren yanı ile değil tüm vatandaşlarımızı etkileyen boyutu ile çözüm üretmeye çalıştık. Stajyerlerimizin seminerlerini pandemi şartlarında da mümkün olduğu kadar devam ettirerek onların tüm sorunları ile ilgilendik. Kurumlarla iletişim en üst düzeyde sağlanarak meslektaşlarımızın kurumlarda yaşadığı sorunlar en üst düzeyde çözüme kavuşturularak engelleri kaldırdık. Sorunlarımız elbette ki bitmedi. Bitmeyecek de. Hukuksuzluk insanlık tarihin hiçbir döneminde bitmemiştir. Hukuksuzluğun olduğu yerde sorun vardır. Hukukun sorunu avukatın sorunudur. Çünkü avukatlık hukuksuzluğa karşı dik duruştur. Savunmanın dik duramadığı yerde hukuk yoktur. Bizler her türlü haksızlığa karşı Rize Barosu olarak dik durduk ve durmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

rize-baro-baskani-av-umit-pece-2.jpg

Görevde bulundukları süreçte yaptıkları çalışmalardan da bahseden Av. Peçe, “Bütün renkler aynı hızda kirleniyordu. Birinciliği beyaza verdiler. Avukatlar olarak bizim zerre miktar yanlışımız, derya gibi görünür. Bizi biz yapan hayattaki krizler, zorluklar karşısında duruşumuz ve mücadele şeklimizdir. Bizi biz yapan tercihlerimizdir. Göçebelik hayatta iyi olabilir velakin göçebe karakterlerin hayalet kadar bile izi kalmaz. Mücadele edersek belki kazanırız, belki kaybederiz. Ama mücadele etmez vazgeçersek baştan kaybederiz. Biz de bu bilinçle meslek sorunlarının çözümü noktasında mücadelemize devam ediyoruz.

Görevde bulunduğumuz süreç içinde neler yaptığımızı sizler biliyorsunuz ama bazılarına burada değinmek istiyorum. Sorunlarımızın bir bölümü yasama ve yürütme ile bir kısmı TBB ile bir kısmı ise burada çözülecek sorunlar olduğunun her zaman altını çizdik. Yıllardır uğraştığımız yeşil pasaport hakkına sahip olduk. Bazı alanlarda KDV’nin %18’den %8’düşmesi sağlandı. Hukuk mesleklerine giriş sınavı getirildi. 5 yılın altındaki gençler meslektaşlarımıza Baro aidatı yarıya çekildi. Vekalet ücretlerimiz %12’den %15’e çıkarıldı ve enflasyonun çok üzerinde artışlar sağlandı. Çoklu baroya şiddetle karşı çıktık. Başlangıçta her il barosunu etkileyecek iken sınırlı kalmasında büyük emeğimiz geçti. Adli Yardım’dan meslektaşlarımıza olabildiğinde destek sağlamaya çalıştık. Pandemi sürecinde müracaat eden 80 meslektaşımıza avans niteliğinde vekalet ücreti ödemesi gerçekleştirdik. Seçildiğimiz andan pandemiye kadar çok sayıda meslek içi eğitim yaptık. Pandemi Konusunda bilgilendirme ve başlangıçta ulaşılması zor maske ve hijyen malzemelerini meslektaşlara temin ettik. Hakim/Savcılık sınavı ve sonraki sürecinde hiçbir meslektaşımızı yalnız bırakmadık. Kendilerine destek olduk. Ulaşılabilir olduk. Bizlere sizlerden gelen sorunlarla şahsen ilgilendim.” dedi.

Baro Başkanı Peçe, Rize Barosu’na müstakil bir bina kazandırmak için Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu’ndan destek sözü aldıklarını ifade ederek, “Bundan sonraki süreçte önümüzdeki birkaç ay içerisinde baromuza müstakil bir bina temin edeceğiz. Bu sözü birlik başkanımız Sayın Metin Feyzioğlu’ndan aldık. Şimdiden hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Başkan Peçe, konuşmasının son bölümünde ise geçmişten günümüze görev yapan tüm baro başkanlarına, yönetim, disiplin, denetleme, delege, komisyon ve diğer tüm kurul üyelerine, bin bir özveri ile çalışan Baro personellerine şükranlarını sundu.

rize-baro-baskani-av-umit-pece-5-001.jpg

BAŞKAN: AV.ÜMİT PEÇE

TBB DELEGELERİ ASIL ÜYELER:

1-AV. SEDAT BIÇAKÇI

2-AV. MEMDUH ELDEŞ

3-AV. ALİ RIZA SANCAKTUTAN

YEDEK ÜYELER:

1-AV. YUNUS ÇORUH

2-AV. FATİH TEMİZKAN

3-AV. ADEM KUVEL

YÖNETİM KURULU ASIL ÜYELER:

1-AV. İBRAHİM TEKEŞİN

2-AV. HANDAN DEMİRCAN KULAKSIZ

3-AV. MEHMET KÜÇÜKMUSTAFA

4-AV.FİLİZ GÜL KAYA

5-AV. İBRAHİM ARSLAN

6-AV.ŞAKİR KARABACAK

7-AV.MEHMET CAN TÜFEKÇİ

8-AV.EMRE YILMAZ

YEDEK ÜYELER:

1-AV. DÖNDÜ TURAN

2-AV.GÜLSÜM YILDIRIM

3-AV. ZİVERHAN HACIOSMANOĞLU

4-AV.ATİLLA ÇANTA

5-AV. ŞENNUR TOPAL

6-AV.YASİN KÖSE

7-AV. FATİH ÇOMOĞLU

8-AV.KÜRŞAT MERCAN

DİSİPLİN KURULU ASIL ÜYELER:

1-AV. MUHAMMET HACIFAZLIOĞLU

2-AV. EREN TOLGA BEŞLİ

3-AV.KENAN KARAHAN

DİSİPLİN KURULU YEDEK ÜYELER

AV. BÜŞRA YETİŞTİREN KARABACAK

AV. DİLARA MAHMUDOĞLU

AV. HAMDİ ÇİYİLTEPE

DENETLEME KURULU ASIL ÜYELER:

1-AV. BÜLENT BIÇAKÇI

2-AV. ELİF KARALOĞLU

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELER

1-AV. FİRDEVS ÇAKMAK

2-AV.MERVE KARAHAN TEMİZEL

rize-baro-baskani-av-umit-pece-6-001.jpgrize-baro-baskani-av-umit-pece-7-001.jpgavukat-zeynep-ozturk-rize-barosu-olagan-genel-kurulu-3-002.jpgrize-barosu-olagan-genel-kurulu-1-001.jpgrize-barosu-olagan-genel-kurulu-14-001.jpg

avukat-zeynep-ozturk-rize-barosu-olagan-genel-kurulu-jpg-1.jpgrize-barosu-olagan-genel-kurulu-15-001.jpgrize-barosu-olagan-genel-kurulu-17.jpgavukat-zeynep-ozturk-rize-barosu-olagan-genel-kurulu-1-001.jpgrize-baro-baskani-av-umit-pece-1-002.jpgrize-barosu-olagan-genel-kurulu-5.jpgrize-barosu-olagan-genel-kurulu-7.jpgrize-barosu-olagan-genel-kurulu-001.jpgavukat-sakir-karabakak-rize-barosu-olagan-genel-kurulu.jpgrize-barosu-olagan-genel-kurulu-10.jpgrize-barosu-olagan-genel-kurulu-9.jpgrize-barosu-olagan-genel-kurulu-6.jpgrize-barosu-olagan-genel-kurulu-4.jpgrize-baro-baskani-av-umit-pece-4.jpgavukat-zeynep-ozturk-rize-barosu-olagan-genel-kurulu-jpg-2.jpgavukat-caglar-yazici-rize-barosu-olagan-genel-kurulu.jpgrize-baro-baskanliginin-2020-2022-donemi-secimli-olagan-genel-kurulu-5.jpgavukat-sakir-karabacak-rize-barosu-olagan-genel-kurulu-jpg.jpg
rize-baro-baskanliginin-2020-2022-donemi-secimli-olagan-genel-kurulu-6.jpgrize-baro-baskanliginin-2020-2022-donemi-secimli-olagan-genel-kurulu-9.jpgrize-baro-baskanliginin-2020-2022-donemi-secimli-olagan-genel-kurulu-3.jpgrize-barosu-olagan-genel-kurulu-11.jpgrize-barosu-olagan-genel-kurulu-12.jpgrize-barosu-olagan-genel-kurulu-13.jpgrize-baro-baskanliginin-2020-2022-donemi-secimli-olagan-genel-kurulu-2.jpgrize-baro-baskanliginin-2020-2022-donemi-secimli-olagan-genel-kurulu-4.jpgrize-baro-baskanliginin-2020-2022-donemi-secimli-olagan-genel-kurulu-7.jpgrize-baro-baskanliginin-2020-2022-donemi-secimli-olagan-genel-kurulu-8.jpgrize-barosu-olagan-genel-kurulu-5-002.jpgrize-barosu-olagan-genel-kurulu-6-002.jpgrize-barosu-olagan-genel-kurulu-7-001.jpgrize-barosu-olagan-genel-kurulu-3.jpgrize-barosu-olagan-genel-kurulu-4-001.jpgrize-barosu-olagan-genel-kurulu-2-002.jpgrize-barosu-olagan-genel-kurulu-1-002.jpgrize-karadeniz-ofset-2-058.jpg