Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe'den 103 Emekli Amiralin Bildirisine Sert Tepki: "Bu Hastalıklı Zihniyeti 15 Temmuz'da Nasıl Ezip Geçtiysek Bir Kez Daha Aynısını Yaparız"

Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe'den 103 Emekli Amiralin Bildirisine Sert Tepki: "Bu Hastalıklı Zihniyeti 15 Temmuz'da Nasıl Ezip Geçtiysek Bir Kez Daha Aynısını Yaparız"
Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, emekli amirallerin yayımladığı 'darbe çağrışımlı bildiriye' sert tepki gösterdi. Baro Başkanı Av. Peçe, Rize Barosu olarak 103 emekli amiral hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Rize Baro Başkanı Avukat Ümit Peçe, yaptığı açıklamada, 103 emekli amiralin bildirisine sert tepki göstererek, “Milleti devletin sahibi olarak görmek istemeyen bu hastalıklı zihniyeti 15 Temmuz’da nasıl ezip geçtiysek bir kez daha aynısı yaparız. Hiç kimse kendini milletin ve onun Anayasasının üzerinde göremez” dedi.

Deniz Kuvvetlerinden 103 emekli amiral gündemde olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve görevdeki bir amiralin cübbe ve takkeli fotoğrafını konu edinerek milli iradeyi tehdit eden ve darbe imaları barındıran bildiri yayınladı. Gece yarısı yayınlanan bildiride emekli askerler, Montrö Sözleşmesi'nin tartışmaya açılmasından endişe duyduklarını ifade ettikten sonra geçmişte yayınlanan muhtıralara benzer bir üslupla siyasetçilere ayar vermeye kalkıştı.

Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, emekli 103 amiralin bildirisine sert tepki göstererek, “Kendi iradelerini millet iradesinin üstünde görmeye alışkın millet düşmanı 103 emekli generalin yaptığı açıklama, darbeci zihniyetin en son tezahürü olsa gerek.“ dedi.

Baro Başkanı Av. Peçe, Rize Barosu olarak darbe çığırtkanlığı yapan 103 emekli amiral hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydederek, “Milletin vergileri ile aldığı maaşı, en güzel mekanlarda sınırsız bedava ikramları kendilerine hak görüp milleti devletin sahibi olarak görmek istemeyen bu hastalıklı zihniyeti 15 Temmuz’da nasıl ezip geçtiysek bir kez daha aynısı yaparız. Hiç kimse kendini milletin ve onun Anayasasının üzerinde göremez. Kendini bilmez bu hadsizlere hukuk önünde hesap sorulmalıdır. Rize Barosu olarak kendileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Askeri, polisi, hakimi, savcısı, avukatı, öğretmeni ve her kim varsa bu milletin hizmetkarıdır.” diye konuştu.

rize-baro-baskani-avukat-umit-pece.jpg

15 Temmuz'a 103 gün kala bir bildiri yayınlayan 103 emekli amiral, Montrö Boğazlar Sözleşmesi gündemi üzerinden milli iradeyi hedef alıp, siyasilere sopa göstermeye kalkıştı. Hadlerini aşan emekli amiraller sözde bildirilerinde “Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir” ifadelerine yer vererek askeri vesayetçiliğin yaşayan son temsilcileri olduklarını gözler önüne serdiler.

Emekli askerlerin imzaladığı metinde özetle şu ifadeler yer almıştı:

“Son günlerde basında ve sosyal medyada yer alan kabul edilemez nitelikteki bazı görüntüler, haber ve tartışmalar ömrünü bu mesleğe adamış bizler için çok derin bir üzüntü kaynağı olmuştur.”

“Bu gerekçelerle, TSK ve Deniz Kuvvetlerimizi bu değerlerin dışına çıkmış, Atatürk’ün çizdiği çağdaş rotadan uzaklaşmış gösterme çabalarını kınıyor ve tüm varlığımızla karşı çıkıyoruz.”

“Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir. Türk Milletinin bağrından çıkan şanlı bir geçmişe sahip, Ana ve Mavi Vatan'ın koruyucusu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personelinin Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda yetiştirilmesi elzemdir.”