Rize Baro Başkanlığı gönülleri fethetti. Avukatlar Günü İftar Yemeğini İptal Etti, 1000 Depremzedeye İftar Verdi

Rize Baro Başkanlığı gönülleri fethetti. Avukatlar Günü İftar Yemeğini İptal Etti, 1000 Depremzedeye İftar Verdi
Rize Baro Başkanlığı, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla baroya kayıtlı üyelere vereceği iftar programını iptal ederek Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Rize’ye gelen 1000 kişiye iftar programı düzenledi.

Rize Baro Başkanlığı düzenlediği organizasyonla gönülleri fethetti. 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Rize Baro Başkanlığı tarafından baroya kayıtlı avukatlara yönelik her yıl düzenlenen yemek organizasyonu bu yıl Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla iptal edildi. Rize barosu, avukatlara yönelik programın yerine depremlerin ardından Rize ve ilçelerine ikamet etmeye gelen depremzedeler için farklı alanlarda toplam 1000 kişilik iftar programı düzenledi.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde Rize Barosu ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl jandarma Komutanı Ali Güngör ve afetzede aileler katıldı.

Vali Vekili Sarı, Rize Barosu adına Baro Başkanı Av. Ümit Peçe’ye organizasyon için teşekkür ederek, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin devlet millet el ele vererek hep birlikte atlatılacağının ve yaraların da hızlıca sarılacağına vurgu yaptı.

Baro Başkanı Av. Ümit Peçe ise yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar istikrarlı bir şekilde her yıl 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle yemekli bir organizasyonumuz oluyordu. Bu yıl ülkemizi derinden etkileyen ve Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem dolayısıyla 5 Nisan münasebetiyle avukat meslektaşlarımıza yönelik verdiğimiz programımızı iptal ettik. Bunun yerine ilimizde misafir ettiğimiz depremzedelerin onuruna bu yemeği vermeyi düşündük. Şu an ilimizin birçok bölgesinde ikamet eden afetzede misafirlerimizle yemeğimizi paylaşmayı daha doğru bulduk. Ramazan'ın manevi ikliminde onlara sahip çıkmamız bizim asli vazifemizdir. Bu nedenle bu akşam misafirlerimizle birlikte birazdan ramazan iftarını icra ederek oruçlarımızı açacağız. Şimdiden tutmuş olduğumuz oruçları Rabbim kabul eylesin, Ramazan'ımız hayırlı olsun. Sayın Valimizin öncülüğünde, onların plan dahilinde ilimizin farklı bölgelerinde toplam 1000 kişilik iftar programımızı gerçekleştiriyoruz. Allah kabul eylesin. Rize Barosu olarak depremlerin ardından bölgeye yardım kampanyalarımız ve desteklerimiz olmuştu. Bu akşam ki iftar programıyla da depremlerin ilk gününden itibaren baromuza destek veren tüm meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Gününü bir kez daha kutluyorum.” diye konuştu.

rize-baro-baskanligi-5-nisan-avukatlar-gunu-dolayisiyla-baroya-kayitli-uyelere-verecegi-iftar-programini-iptal-ederek-kahramanmaras-merkezli-depremlerin-ardindan-rizeye-gelen-1000-kisiye-iftar-programi-5.jpgrize-baro-baskanligi-5-nisan-avukatlar-gunu-dolayisiyla-baroya-kayitli-uyelere-verecegi-iftar-programini-iptal-ederek-kahramanmaras-merkezli-depremlerin-ardindan-rizeye-gelen-1000-kisiye-iftar-programi-4.jpgrize-baro-baskanligi-5-nisan-avukatlar-gunu-dolayisiyla-baroya-kayitli-uyelere-verecegi-iftar-programini-iptal-ederek-kahramanmaras-merkezli-depremlerin-ardindan-rizeye-gelen-1000-kisiye-iftar-programi-7.jpgrize-baro-baskanligi-5-nisan-avukatlar-gunu-dolayisiyla-baroya-kayitli-uyelere-verecegi-iftar-programini-iptal-ederek-kahramanmaras-merkezli-depremlerin-ardindan-rizeye-gelen-1000-kisiye-iftar-programi-1.jpgrize-baro-baskanligi-5-nisan-avukatlar-gunu-dolayisiyla-baroya-kayitli-uyelere-verecegi-iftar-programini-iptal-ederek-kahramanmaras-merkezli-depremlerin-ardindan-rizeye-gelen-1000-kisiye-iftar-programi-6.jpgrize-baro-baskanligi-5-nisan-avukatlar-gunu-dolayisiyla-baroya-kayitli-uyelere-verecegi-iftar-programini-iptal-ederek-kahramanmaras-merkezli-depremlerin-ardindan-rizeye-gelen-1000-kisiye-iftar-programi-2.jpgrize-baro-baskanligi-5-nisan-avukatlar-gunu-dolayisiyla-baroya-kayitli-uyelere-verecegi-iftar-programini-iptal-ederek-kahramanmaras-merkezli-depremlerin-ardindan-rizeye-gelen-1000-kisiye-iftar-programi-3.jpgibrahim-turut-002.jpg

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.