Rize Barosu Avukatları İftarda Buluşturdu

Rize Barosu Avukatları İftarda Buluşturdu
Rize Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla düzenlediği iftar programıyla meslektaşlarını bir araya getirdi.

Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe ev sahipliğinde Kültür Park Altın Salonda düzenlenen programa Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Adalet Komisyonu Başkanı Yasin Temel, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Gümrah Apak, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Semih Öztürk, il protokolü, avukatlar ve aileleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Ümit Peçe, tüm meslektaşlarının Avukatlar Gününü kutladı. Avukatların sorunlarının çözüme kavuşturulması için "Avukat İçin de Adalet!" istediklerini belirten Peçe şunları söyledi: "Demokratik toplumun temel direği adalet; adalete erişimin güvencesi avukattır. Avukat yalnızca müvekkilinin değil, savunma hakkının temsilcisi ve hak savunucusudur. Avukat olmadan adil yargılanma olmaz. Adil yargılanma olmadan, toplumsal barış ve güven tesis edilemez, hukukun üstünlüğü korunamaz."

Vali İhsan Selim Baydaş da konuşmasında adaletin devlet için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Savunma ve hak arama görevini ifa etmek suretiyle adaletin tecelli etmesinde büyük sorumluluk sahibi olan tüm avukatların 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutladı ve görevlerinde başarılar diledi.

rize-barosu-avukatlari-iftarda-bulusturdu.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.