Rize Barosu, Tayini Çıkan Hakim ve Savcılara Veda Programı Düzenledi

Rize Barosu, Tayini Çıkan Hakim ve Savcılara Veda Programı Düzenledi
Rize Baro Başkanlığı, HSK kararnamesiyle farklı illere atanan hakim ve savcılar için veda programı düzenledi.

Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe ev sahipliğinde, Rize Barosu Sosyal Tesislerinde düzenlenen programda Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle farklı illere atanan hakim ve savcılara hizmetlerinden dolayı baro başkanlığınca teşekkür edilerek, plaket takdim edildi.

Programa, Baro Başkanı Av. Ümit Peçe ve baro yönetimi ile Rize Barosuna kayıtlı avukatların yanı sıra Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi Başkanı Necati Kurçenli, Rize Adliyesi Adli Yargı Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığından Trabzon Ağır Ceza Mahkeme Başkanlığına atanan Özkan Tavuz ve Trabzon Hakimliğine atanan eşi Emel Tavuz ile Rize’de görev yapmakta iken farklı illere atanan diğer hakim ve savcılar katıldı.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen programda Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, yaptığı konuşmada programın Hakim ve Savcılar Kararnamesi ile görev yerleri değişen hakim ve savcı meslektaşları onuruna düzenlendiğini belirterek, “Bu özel gecede bir arada olmaktan son derece mutluyuz. Aynı zamanda da hüzünlüyüz. Çünkü vedalar hüzünlüdür. Ancak güzel ülkemizin dört bir yanında siz kıymetli meslektaşlarımızın varlığı bizlere güven verecektir. Her yerde bir arkadaşımızın, meslektaşımızın olduğunu bilmek büyük bir güç katacaktır. Birbirinden kıymetli siz hakim ve savcı meslektaşlarla güzel bir çalışma süresi geçirdik. İyi izler bıraktınız. Gecenizi gündüzünüze katarak büyük bir özveri ile çalıştınız. Yargının asli ve kurucu unsurlarından hakim-savcı-avukatlardan oluşan üçlü sac ayağı arasında bir ayırım yapmadan görevinizi ifa ettiniz. Uyum içerisinde Sorunları birlikte çözmeye çalıştık. Bu hususta Rize Barosu Avukatları ve kendilerini temsilen Baro Başkanı olarak sizlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

rize-baro-baskanligi,-hsk-kararnamesiyle-farkli-illere-atanan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenledi.--(33)-001.jpg

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yargının iş yükünün oldukça fazlalaştığını ve Rize Ağır Ceza Mahkemesinin de haftanın hemen hemen 5 günü gece geç saatlere kadar çalıştığını bildiklerini kaydeden Av. Peçe, “Özellikle 15 Temmuz Hain darbe girişimi sonrası yargının iş yükünün oldukça fazlalaştığı bir dönemde Rize Ağır Ceza Mahkemesinin haftanın hemen hemen 5 günü gece geç saatlere kadar duruşma yaptığını biliyoruz. Diğer mahkemelerin de aynı şekilde işlerine dört elle sarıldıklarını ve adaletin tesisi noktasında fedakarlıklar yaptıklarına şahitiz. Bu fedakarane çalışmaları elbetteki unutmayacağız Meslek hayatımızda bizler avukatlar olarak çeşitli davalara giriyoruz. Kimi zaman üzülüyoruz, kimi zaman mutlu oluyoruz. Uykusuz gecelerimiz de oluyor. Bunların hepsine alışıyoruz. Ancak her yıl düzenlediğimiz veda gecelerine alışmamız biraz zor oluyor.. Gerçekten üzülüyoruz. Yeni gelen Hakim ve Savcı arkadaşlarımızla zaman içerisinde birbirimizi tanıyoruz, birbirimizi keşfediyoruz. Beklemediğimiz bir karar olsa da diyoruz ki bu Hakim bu kararı verdiyse muhakkak bir bildiği vardır. Çünkü tarafsızlığına ve adalet duygusuna güveniyoruz. Sizlerin de aynı şekilde adalet duygusu ve vicdanlarınıza göre kararlar verdiğinizi hiç şüphemiz olmadı.. Hoş bir seda bırakarak ayrılmak her şeyin başında geliyor. Sizler de hoş bir seda bırakarak gidiyorsunuz.Bir kez daha adalete olan hizmetlerinizden ötürü sizlere Rize Barosu olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Yeni görev yerleriniz ve göreviniz hayırlı olsun. Meslek hayatınızda başarılar diliyoruz. Saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

umit-pece-rize-baro-baskani.jpg

Programın sonunda ise Baro Başkanı Av. Peçe ile Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi Başkanı Necati Kurçenli ve baro yönetimi ile baroya kayıtlı avukatlar tarafından tayini çıkan hakim ve savcılara hizmetlerinden dolayı teşekkür edilerek, plaket takdim edildi.

rize-baro-baskanligi,-hsk-kararnamesiyle-farkli-illere-atanan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenledi.--(4).jpgrize-baro-baskanligi,-hsk-kararnamesiyle-farkli-illere-atanan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenledi.--(27).jpgrize-baro-baskanligi,-hsk-kararnamesiyle-farkli-illere-atanan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenledi.--(2).jpgrize-baro-baskanligi,-hsk-kararnamesiyle-farkli-illere-atanan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenledi.--(1).jpgrize-baro-baskanligi,-hsk-kararnamesiyle-farkli-illere-atanan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenledi.--(7).jpgrize-baro-baskanligi,-hsk-kararnamesiyle-farkli-illere-atanan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenledi.--(8).jpgrize-baro-baskanligi,-hsk-kararnamesiyle-farkli-illere-atanan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenledi.--(12).jpgrize-baro-baskanligi,-hsk-kararnamesiyle-farkli-illere-atanan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenledi.--(14).jpgrize-baro-baskanligi,-hsk-kararnamesiyle-farkli-illere-atanan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenledi.--(15).jpgrize-baro-baskanligi,-hsk-kararnamesiyle-farkli-illere-atanan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenledi.--(24).jpgrize-baro-baskanligi,-hsk-kararnamesiyle-farkli-illere-atanan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenledi.--(23).jpgrize-baro-baskanligi,-hsk-kararnamesiyle-farkli-illere-atanan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenledi.--(20).jpgrize-baro-baskanligi,-hsk-kararnamesiyle-farkli-illere-atanan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenledi.--(18).jpgrize-baro-baskanligi,-hsk-kararnamesiyle-farkli-illere-atanan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenledi.--(19).jpgrize-baro-baskanligi,-hsk-kararnamesiyle-farkli-illere-atanan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenledi.--(25).jpgrize-baro-baskanligi,-hsk-kararnamesiyle-farkli-illere-atanan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenledi.--(30).jpgrize-baro-baskanligi,-hsk-kararnamesiyle-farkli-illere-atanan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenledi.--(11).jpgrize-baro-baskanligi,-hsk-kararnamesiyle-farkli-illere-atanan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenledi.--(13).jpgrize-baro-baskanligi,-hsk-kararnamesiyle-farkli-illere-atanan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenledi.--(17).jpgrize-baro-baskanligi,-hsk-kararnamesiyle-farkli-illere-atanan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenledi.--(5).jpgrize-baro-baskanligi,-hsk-kararnamesiyle-farkli-illere-atanan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenledi.--(6).jpgrize-baro-baskanligi,-hsk-kararnamesiyle-farkli-illere-atanan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenledi.--(22).jpgrize-baro-baskanligi,-hsk-kararnamesiyle-farkli-illere-atanan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenledi.--(28).jpg