Rize Barosu’ndan Kamulaştırma Sorunu ile Etkin Mücadele

Rize Barosu’ndan Kamulaştırma Sorunu ile Etkin Mücadele
Rize Baro Başkanlığı, Rize’nin kanayan yarası haline gelen ve kamu yatırımları nedeniyle yapılan kamulaştırmalarda vatandaşların uğradığı hak kayıplarıyla daha etkin mücadele etmek amacıyla meslek içi eğitim semineri düzenledi.

Rize'de yapılan kamulaştırmalarda bilirkişilerin yapılan kamulaştırmalarda düşük fiyat oyununu bozan ve vatandaşların mağduriyetinin önlenmesi yönünde aktif rol alan Rize Barosu, kamulaştırmalarda daha etkin mücadele edebilmek amacıyla meslek içi eğitim semineri düzenledi.

Rize Baro Başkanlığı ile Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen Meslek İçi Eğitim Semineri’nde Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Seminer Sorumlusu Av. Rüstem Kadri Septioğlu ile Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Akif Bardakçı, Rize Barosuna kayıtlı avukatlara “Kamulaştırma Hukuku” konusunda seminer verdi.

rize-barosu’ndan-kamulastirma-sorunu-ile-etkin-mucadele-(8).jpg

Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe ile Baro Yönetim Kurulu üyeleri ve Rize Barosuna kayıtlı avukatlarla stajyer avukatların katıldığı seminer, Rize barosu Sosyal Tesislerinde düzenlendi.

Seminerde, Av. Rüstem Kadri Septioğlu ile Dr. Akif Bardakçı, kamulaştırmalarda yapılan hatalar, hukuka aykırı kamulaştırmalar, kamulaştırma bedellerinin ödenmemesiyle geç ödenmesi veya bunun altında ödenmesi, vatandaşların haklarını koruma yöntemleri gibi ana başlık altında kamulaştırmalarda yaşanan sıkıntılarla ilgili geniş bir bilgilendirmede bulundu. Öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere 2 oturum halinde düzenlenen seminer karşılıklı görüş öneri ve soru cevaplarla sona erdi.

Seminer sonunda Rize Baro Başkanı Avukat Ümit Peçe yaptığı açıklamada, Rize’de sık sık gündeme taşıdıkları kamulaştırma hukuku sorunuyla etkin mücadele etmek ve sorunların çözümüne katkı sunmak amacıyla sürekli değişen yasalar ve mevzuat dolayısıyla da avukat olarak kendilerini yenileyip bilgi bakımından dinamik kalmak amacıyla Baroya kayıtlı avukatların da katılımıyla çok faydalı bir seminer gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Kamulaştırma mevzuu ve Rize’deki kamulaştırma ile alakalı sorunların çözümüne katkı sunmak amacıyla meslektaşlarımızın mesleki donanımlarını artırmak, bu konudaki bilgi eksikliklerini gidermek ve daha profesyonelce bu sorunla mücadele etmek adına Türkiye Barolar Birliği öncülüğünde kamulaştırma seminer programı tertip ettik. Alanında en iyi hocaları Rize’ye getirdik. Onlar vasıtasıyla elimizdeki kamulaştırma sorunlarının hali noktasında nasıl daha profesyonelce hareket edebiliriz Onları nasıl hukuk çerçevesinde çözebiliriz? Bu soruların cevabını aramaya çalıştık. Çok faydalı bir seminer oldu. Bir çok soruya yanıt geldi.” dedi.

Seminere yaklaşık 50 avukatın katıldığını kaydeden Baro Başkanı Av. Peçe, “Eminim ki bundan sonraki süreçte yaklaşık 50 meslektaşımız iştirak etmek suretiyle anlaşılma davalarında daha uzmanca, daha işin detaylarını bilerek davalarla ilgilenecekler. Hukuki sorunlar hakkında vatandaşlara yardımda bulunacaklar. Bu noktada önümüzdeki günlerde yine kamulaştırma hukuku ve benzer sorunlarımızla alakalı özellikle Rize özelinde karşılaştığımız hukuki sorunlarla ilgili seminer programlarına Türkiye Barolar Birliği öncülüğünde devam etmeyi düşünüyoruz.” diye konuştu.

Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Seminer Sorumlusu Av. Rüstem Kadri Septioğlu ise yaptığı açıklamada, Rize Barosunun talebi üzerine Türkiye Barolar Birliği ile Rize Barosu tarafından düzenlenen seminer için doğa harikası Rize’de bulunduklarını kaydederek, “Türkiye Barolar Birliği Eğitim Kurumları olarak 2010 yılından itibaren hemen hemen Türkiye’nin her tarafında barolarımızla ortaklaşa seminerler düzenledik. 20’yi aşkın konumuz var. CMK, HMK gibi genel içerikli konularda bütün barolarımıza seminer veriyoruz. Adli tatil haricinde her hafta seminerlerimiz oluyor. Bugün Rize bölgesinin yaşadığı sorunlar nedeniyle Rize Barosu’nun daveti üzerine kamulaştırma konulu seminerimizi gerçekleştirdik. Rize’de yapılan kamu yatırımları nedeniyle değerlendirme olsun, yargılama usulleri olsun bunlardaki hatalar, vatandaşları mağdur eden durumlar söz konusu olunca ihtiyaç hissediliyor. Bu konuda da Rize Baromuzun eğitim semineri talebi vardı. Bizde bu kapsamda hukuka aykırı kamulaştırma, kamulaştırma bedellerinin ödenmemesi, geç ödenmesi veya bunun altında ödenmesi gibi ana başlık bunlara karşı nasıl çözümler üretebiliriz, müvekkillerimizin haklarını nasıl koruyabiliriz? gibi ana başlıklar altında seminerimizi genç meslektaşlarımız için gerçekleştirdik. Oldukça verimli geçen bu seminerde genç meslektaşlarımız da kamulaştırma konularında sorularını görüş ve önerilerini bizlerle paylaştı. Nazik ev sahipliklerinden ilgi ve alakalarından dolayı da Rize Baro Başkanımız Sayın Ümit Peçe ile yönetim kurulundaki arkadaşlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

rize-barosu’ndan-kamulastirma-sorunu-ile-etkin-mucadele-(3).jpgrize-barosu’ndan-kamulastirma-sorunu-ile-etkin-mucadele-(4).jpgrize-barosu’ndan-kamulastirma-sorunu-ile-etkin-mucadele-(1).jpgrize-barosu’ndan-kamulastirma-sorunu-ile-etkin-mucadele-(2).jpgrize-barosu’ndan-kamulastirma-sorunu-ile-etkin-mucadele-(5).jpgrize-barosu’ndan-kamulastirma-sorunu-ile-etkin-mucadele-(7).jpgrize-barosu’ndan-kamulastirma-sorunu-ile-etkin-mucadele-(11).jpgrize-barosu’ndan-kamulastirma-sorunu-ile-etkin-mucadele-(10).jpgrize-barosu’ndan-kamulastirma-sorunu-ile-etkin-mucadele-(12).jpg