Rize Başbakan'ı bekliyor

Rize Başbakan'ı bekliyor
Rize'de yapımı tamamlanan yeni şehir stadı, 12 Ağustos'ta Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından hizmete açılacak.
Stat, Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçı ile sporseverlere ''merhaba'' diyecek.

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Halim Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rize Stadı'nın yapım çalışmalarına Rize Yatırım A.Ş tarafından 2004 yılında başlandığını hatırlattı.

Türkiye'nin en modern statlarından birini yaptıklarını ifade eden Mete, ''Stat Avrupa'daki en modern butik statlardan bir tanesi. 19 bin 776 metrekare alan üzerinde 15 bin 197 seyirci kapasiteli stat, 280 VIP, 85 basın, 15 loca, 3 canlı yayın bölümü ve 12 özel bölümden oluşuyor. 568 araç kapasiteli otopark mevcut. Stat tam olarak çevre düzenlemesinin tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 22 milyon liraya mal olacak'' dedi.

Stadın açılışını 12 Ağustos tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağını belirten Mete, ''Etkinlikler saat 16.00'da başlayacak. Sayın Başbakanımız stadın açılışını gerçekleştirecek. Ardından TBMM Meclis Takımı ile Çaykur Rizespor şöhretler karması gösteri maçı yapacak. Çeşitli sanatçıların konserlerinin ardından saat 19.30'da Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor arasında oynanacak dostluk maçı ile açılış etkinlikleri sona erecek'' diye konuştu.

Çaykur Rizespor için bu sezon her şeyin yeniden başlayacağını kaydeden Mete, şöyle devam etti:

''Göreve geldiğimizde her şeyin Çaykur Rizespor için yeniden yazılacağını söylemiştik. Önce şirketleşme yoluna giderek dev bir adım attık. Çok önemli değişimlerimiz devam ediyor. Yönetim anlayışından, yeni stat, transferler, Çaykur Rizespor baştan aşağı değişiyor. Şimdi bu değişim ile birlikte yeni başarılara imza atmak için sezona başlayacağız. Çaykur Rizespor takımı bu statta başarılara ulaştıkça stadın anlamı daha da artacaktır. Birlik ve bütünlüğün sağlandığı kulübümüzde artık başarı ve başarısızlıkta birlikte ağlayıp birlikte güleceğiz.''