Rize Batum'da Yerini Aldı Vali Çakır Rize'ye 5 Yıldızlı Otel İstedi

Rize Batum'da Yerini Aldı Vali Çakır Rize'ye 5 Yıldızlı Otel İstedi
Rize Valisi Nurullah Çakır, Batum'da Rize'nin de yer aldığı fuardan işadamlarına seslendi. Bir an önce Rize'ye 5 yıldızlı otel yapılmasını istedi.

Turizm sezonunun başlamasıyla, yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda tanıtım faaliyetlerini devam ettiren Rize, koşu ülke Gürcistan’ın Batum şehrinde düzenlenen turizm fuarına da katıldı. Fuarın açılış törenine katılan Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize'ye 5 yıldızlı otel yapılması konusunda işadamlarına seslenerek “Nitelikli 5 yıldızlı otellerimizin, butik otellerimizin de bir an önce ele alınıp özel sektör ve kamu tarafından yapılması zarureti  mevcuttur.” diye konuştu.

Türkiye’den, özellikle Karadeniz’e sahili bulunan illerin katıldığı fuarda; Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün katkılarıyla stantlarda yerini aldı. Fuarın açılış törenine Rize Valisi Nurullah Çakır ve İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin de katıldı.

rize,-batum’daki-fuarda-yerini-aldi-2.jpg

Rize Valisi Nurullah Çakır, turizm fuarına ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Rize’de turizm altyapısını geliştirerek turizm sezonunu 365 güne çıkartma arzusundayız. Bunun için İl Özel İdaresi ve özel sektör kuruluşlarınca çalışmalar devam ediyor. Ayrıca turizmin bir bütünlük içerisinde ele alınması gerekmektedir. Komşu illerin sırt sırta destinasyonları beraberce belirlemeleri zarureti açık. Bu anlamda bazen de komşu ülkelerle işbirliği içerisinde turizmin yapılması gerektiği için Batum’daki bu fuarda Rize’de yerini aldı. Bilindiği gibi geçen hafta içerisinden Trabzon’la beraber Suudi Arabistan’dan gelen gazeteci ekibini ilimizde misafir ederek ilimizin güzellikleri tanıtılmıştı. Geçtiğimiz haftalarda Dubai’de Kalkınma Ajansı ile bir fuara katılmıştık. Bu tür fuarları turizm konusunda bir fırsata dönüştürmenin çabası içerisindeyiz." diye konuştu.

Vali Çakır, ayrıca Rize’nin tanıtımı bir taraftan devam ederken, özel sektör ve kamuya düşen temel görevin altyapıyı güçlendirmek olduğuna vurgu yaparak “Nitelikli 5 yıldızlı otellerimizin, butik otellerimizin de bir an önce ele alınıp özel sektör ve kamu tarafından yapılması zarureti  mevcuttur.” dedi.  

rize,-batum’daki-fuarda-yerini-aldi-1.jpg

rize,-batum’daki-fuarda-yerini-aldi-3.jpg