Rize BBO Başkan Adayı Koç; Bakkal Amcaların Geleceği İçin Yola Çıktık

Rize BBO Başkan Adayı Koç; Bakkal Amcaların Geleceği İçin Yola Çıktık
Rize Bakkallar ve Bayiler Odası Başkan Adayı Galip Koç, 17 Şubat'ta yapılacak kongrede üyeleri oy kullanmaya davet etti.

Rize Bakkallar ve Bayiler Odası 17 Şubat Cumartesi günü seçimli kongre gerçekleştirecek.

Rize Bakkallar ve Bayiler Odası Başkan Adayı Galip Koç ve yönetimi, 17 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan Oda Başkanlık Seçimine üyeleri oy kullanmaya davet ederek, 20 yıldır uyuyan odayı genç ve dinamik kadroları ile uyandırmak istediklerini söyledi.

Koç, esnafın odası olan 'Rize Bakkallar ve Bayiler Odası'nı gerçek anlamda oda kimliğine kavuşturmak için mücadele edeceklerini ifade ederek, "Amacımız bu Başkanlık yarışından bir gelir elde etmek değildir. Her geçen gün mahallelerimizin en ücra kısımlarında bile mantar gibi türeyen, sayıları artan çok şubeli işyerlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmek istiyoruz. Bizler genç oluşum olarak yönetime adayız. Geçmiş dönemlerde sesimizi duyuramayan ve geleceğimizi ilgilendiren çok şubeli işyerlerine karşı hiç bir adım atılmadığı ve bu yönde çalışma yapılmadığı için adayız. Biz Bakkal ve Bayilerin yok oluşuna müsaade etmeden bütün sıkıntılarını en üst makamlara ulaştırmak ve her türlü mücadeleyi vermek, sonun da başarılı ve bütün üyelerimiz ile birlikte ayakta kalmak için adayız. Toplu mal alımı ile ilgili projelerimizi sizlerin de desteği ile gerçekleştirerek zincir mağazalara karşı alım fiyatları konusunda mücadele etmek, Birlik ve Beraberlik içerisinde hep beraber yöneteceğimiz bir oda için adayız." dedi.

rize-bakkallar-ve-bayiler-odasi-baskan-adayi-galip-koc.jpg

Odalarında yer bir yüz ve yeni bir oluşuma ihtiyaç olduğunu hatırlatan Koç, "Genç kadrosu ile şeffaf bir oda yönetimi sergileyeceğiz. Amaçlarımız arasında meslek gruplarımızı en iyi şekilde temsil etmek, düzenleyeceğimiz toplantılarda üyelerimizin talepleri doğrultusunda sıkıntılarını çözmek, ortak noktada kararları her beraber almak için bu yola çıktık. Bilindiği üzere her mahallede yıllar önce var olan 'Bakkal Amcalar' kimi zaman adres sorulan, kimi zaman emanetinizi bırakabileceğiniz sağlam bir yer, kimi zaman mahallemizin bekçileri ve dar zamanlarda yardımına ihtiyaç duyulan, kimi zaman sırdaş, kimi zaman da gerçek bir dost olmuştur. Ancak son zamanlarda artan zincir mağazalar ve bu mağazaların mahalle aralarına kadar girmesi biz  bakkal amcaları çok zor duruma düşürmüştür. Mahalle bakkalını nasıl geçmişte var olduysa gelecekte de yaşatmak ve bunun için mücadele vermek için bu işe gönül vermiş bulunmaktayız. Daima çalışan, yorulmayan ve bütün sıkıntıları zorlanmadan aşabilecek bir yönetimle, genç bir oluşumla hiçbir şahsi beklenti veya çıkar olmadan 'Bakkal Amcalarımız'ın geleceği için, yarınlarımız için bu yola çıktık. Allah CC çıkmış olduğumuz bu yolda bizlere başarı NASİP etsin." diye konuştu.

Koç, "Ben ve ekibim geçmiş yönetimlerin işleyişlerini kaybettiğini ve artık değişen piyasaya ve yeniliklere ayak uyduramadığını gördüğümüz ve düşündüğümüz için, kendimizin bakkal işletmelerinde de yenilenmeye ihtiyacı olduğunu bildiğimiz için, Sorunları kendi işletmemizin sorunları ile aynı olduğu için bu yola çıktık. Biz geçmişin sessizliğinden kurtulup geleceğin modern bakkal amcaları olarak kalmak ve bu yolda başarılı olmak için bu davaya gönül verdik." dedi.

Koç, 17 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan Oda seçimlerinin büyük önem taşıdığını ifade ederek, tüm üyelerin yükümlülüklerini yerine getirmesini ve oy kullanmasını istedi.