Rize Belediye Başkanı Metin, İkametgahını Köylere Aldıranlara Çağrıda Bulundu

Rize Belediye Başkanı Metin, İkametgahını Köylere Aldıranlara Çağrıda Bulundu
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, belediye sınırları içerisinde ikamet etmelerine rağmen ikametgahlarını köylere aldıran vatandaşlar nedeniyle yıllık 20 Milyon lira gelir kaybı yaşadıklarını ve bu kişilerin suyu yüzde 30 farkla kullanacaklarını söyledi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Belediyesi sınırları içerisinde ikamet etmelerine rağmen ikametgahlarını köylere aldıran 15 bin kişi dolayısıyla İller Bankasından yıllık 20 Milyon lira az para almak zorunda kaldıklarını belirtti. Başkan Metin, bu nedenle belediye sınırları içerisinde ikamet etmelerine rağmen ikametgahını köylere aldıranların suyu normal fiyatın yüzde 30 üzerinden kullanacaklarını kaydetti.

Başkan Metin, düzenlediği basın toplantısında konu hakkında yaptığı açıklamada, “2018 yılı sonu itibariyle Rize’nin nüfusu 103 bin. Oysaki 2018’in başında 118 bindi. Şehir, nüfus almasına rağmen şehir nüfusu 15 bin kişi azalmış, köylere çıkmış. Basında bu yazıldı, mesaj da atıldı ama vatandaş şöyle algılıyor. Efendim köylere gidenlere yüzde 30 su cezası verecek. Köylere gidenlere değil. Rize’de oturuyor, yaşıyor da ikametgahı köyde olanlar için geçerlidir. Bu iki cümle arasında müthiş bir fark var, 180 derece fark var. 12 ay boyunca Rize’de bir mahallede çöpünle, suyunla, atığınla, yol işgalinle, trafiğinle beraber kalıyorsan o zaman ikametgahın burada olacak.” dedi.

Metin, İller Bankasının belediye sınırları içerisinde ikamet edenlere köylerde ikamet edenlerin 3 katı ödeme yaptığını belirterek ikametgahını köylere aldıranların Rize’nin daha az gelir elde etmesine neden olduğunu kaydederek, “İller Bankasından kişi başına il belediyeleri yüzde 1,5 alır, özel idareler 0,5 alır. Bu şekildeki vatandaşlar aynı zamanda Rize’nin de kümülatif olarak eksik para almasına neden oluyor. Onun için şurada 2-3 ayımız kaldı. Rize’nin bu yıl sonunda nüfusunu yeniden 120 bine taşımamız lazım. Bize senelik maliyeti 20 Milyon. 20 Milyon Tl ile biz o mahallelere neler yapmayız.” diye konuştu.

rahmi-metin-rize-belediye-baskani-basin-toplantiis-(1)-001.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize’de Oturup da İkametgahı Farklı Yerlerde Olanlar Dikkat!