Rize Belediye Başkanı Metin: "İsrafa Geçit Vermeyeceğiz" Dedi Önceliklerini Sıraladı

Rize Belediye Başkanı Metin: "İsrafa Geçit Vermeyeceğiz" Dedi Önceliklerini Sıraladı
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, belediyenin rutin işlerini aksatmayacak şekilde tüm alım ve harcamaları durdurduklarını belirterek israfa geçit vermeyeceklerini söyledi.

31 Mart yerel seçimlerinde Rize'de vatandaşların büyük bir teveccüh gösterdiği ve yüzde 72,71 oy oranıyla Türkiye birincisi olarak ipi göğüsleyerek AK Parti'den Rize Belediye Başkanı seçilen Rahmi Metin, tasarruftan yana olduklarına ve yeni dönemde tasarruf tedbirlerini elden bırakmayacaklarına vurgu yaparak israfın önüne geçeceklerini ve israfa geçit vermeyeceklerini kaydetti. Başkan Metin, bu kapsamda alım ve harcamalarla ilgili mali finans tablosunun yeniden dizayn edileceğini ve bu aşamada belediyenin rutin işlerini aksatmayacak şekilde tüm alım ve harcamaları durdurduklarını belirterek, yeni dönemde trafik sorunu ve otopark yapımı, yol ve caddelerin temizliği ile araç ve yaya yollarındaki bozukluk ve aksaklıkların giderilmesine büyük önem vereceklerini ifade etti.

Seçimlerin ardından 3 Nisan'da İlçe Seçim Kurulu Başkanı Adem Amaç'tan mazbatasını alarak göreve başlayan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'e vatandaşların yoğun ilgi ve ziyaretleri devam ederken Başkan Metin bu durumu Rize'de yaşıyor olmak ve Rize'nin kendi içinden bir kişinin belediye başkanı seçilmesine bağlayarak, "Vatandaşlarımızın yoğun bir ilgisi teveccühü mevcut. Sizler de görüyorsunuz 15 gündür, üç haftaya girdik sağ olsun halkımız bizden ilgisini eksik etmedi. Rize'de belki yerinden seçilmenin bir karşılığı olarak da bütün Rize, sokaktaki vatandaşımız, esnaf odalarımız, bürokrasideki arkadaşlarımız, bütün STK'ların yetkilileri hepsi hergün sağ olsunlar geliyorlar. Hem dertleşiyoruz, hem hayırlı olsunlar alıyoruz. Kısım kısım onların bize söylediklerini not alıyoruz. Bu da bizim için iyi bir çalışma oluyor. Biz de bugün bize gösterilen bu ilgi ve teveccühün karşılığını 5 yıl boyunca bu makamı devraldığımız şekildeki gibi vermek için çalışacak ve Rize'yi hak ettiği konuma getirebilmek için mücadele edeceğiz." dedi.

İsrafa geçit vermeyeceklerini ve mali tabloyu belirlemek için rutin işler dışındaki tüm alım ve harcamaları durdurduklarını kaydeden Başkan Metin, belediye başkan yardımcıları ile komisyonların belirlendikten hemen sonra hızlı bir şekilde görevlerine başladıklarını ve çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Başkan yardımcılarımız atandı ve komisyonlarımız kuruldu. Komisyonlarımız hızlı bir şekilde kendi alanlarıyla ilgili çalışmalar yürütüyor. İşte kentsel dönüşüm programını yapan arkadaşlar kendi alanında çalışıyor, turizm komisyonundaki arkadaşlarımız kendi alanında proje hazırlıyorlar, var olanlarla entegre edip bize getirmeye çalışıyorlar. Biz de bir taraftan bütün mali tabloları, bilgileri, neyin ne şekilde gideceği ile ilgili mali tabloları almaya çalışıyor onları öğreniyoruz. Diğer taraftan 26-28 Nisan tarihleri arasında Kızılcahamam'da gerçekleşecek belediye başkanları kampına hazırlık yapıyoruz.  Olaylara vakıf olarak gitmiş olmak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda bütün müdürlükler nezdinde ne yapılıyor diye bir frene basmamız lazımdı. Yani alımlarla ilgili olsun, harcamalarla ilgili olsun ne oluyordu diye bir dinleme, dinlemek, algılayabilmek, sentezleyebilmek için bir havuzda bir nevi onları şu anda durdurmuş oluyoruz. Hemen akabinde de yeniden neyin ne şekilde yapılacağını talimatlarla verip, başkan yardımcılarımız ilgili birim müdürlerine talimatlar verip ona göre adım adım hareket yapacağız. Finansı yönetmek bizim için çok önemli. Bu konuda da geçmişteki tecrübelerimizle buradaki yeni arkadaşlarımızın istişareleriyle beraber yol haritası açıklayacak ona göre hareket edeceğiz. Tüm belediyelerde Türkiye'de olduğu gibi bizim belediyemizde de geçmişten gelen alışkanlıkları bir durdurup görecek, belki farklı davranış türlerini arkadaşları sevk etmeye başlayacağız. Böylece Rizemize, mahallelerimize artı imkanlarımızla paralarımızla inşallah daha imkanlı işler yapacak, onların mütevazı isteklerini de yerine getirmiş olacağız." diye konuştu.

Başkan Metin, cadde ve sokakların temizliği ile araç ve yaya yollarındaki bozuklukların giderilmesine ve onarımlarının yapılmasına önem vereceklerini belirterek, "Biz ilk ayakta Rize'de temizliğe, caddelerin ve mahallelerin ciddi anlamda temizliğinden başlayıp daha sonra kaldırımlardaki kırık döküklerin ve yol tamiratlarının ciddi anlamda yapılmasına önem vereceğiz. Mahallelerimizde ve caddelerimizde bu şekilde çalışmalarımızı tamamlayıp konforu sağlamanın yanında hem yaya hem de araç seyrindeki konfor açısından da şehrin ışıklandırmasını tamamlayacağız. Ayrıca en önemli nokta trafiğin kısmen bazı yerlerde parklanmanın tamamıyla yasaklanmasına kadar trafiği önceliyoruz. Trafikte ikinci aşamada da hem meydandaki otoparkın bir ay kadar sonra devreye girecek olmasıyla yine bazı noktalardaki otopark imalatlarıyla beraber trafikte de önümüzdeki dönem içerisinde ciddi bir rahatlama öngörüyoruz. Tabi bu mevcudu daha iyileştirmektir. Yoksa araçlar var oldukça, yollarımız aynı mesafede kaldıkça, darlıkta kaldıkça trafik her zaman bizim için birinci gündem olmaya devam edecek gibi gözüküyor" şeklinde konuştu.