Rize Belediyesi AKOS'a Geçiyor

Rize Belediyesi AKOS'a Geçiyor
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Akıllı Kent Otomasyon Sisteminin kurulumu için Belediye Meclisinden yetki istedi.

Rize Belediye Başkanlığı Akıllı Kent Otomasyon Sistemine (AKOS) geçiş için değerlendirme toplantısı yaptı.

Rize Belediyesi Meclis Salonu'nda SAMPAŞ Bilişim ve İletişim Sistemleri yönetim kurulu üyesi Hakan Kayam tarafından yapılan tanıtım toplantısına Belediye Başkanı Halil Bakırcı, belediye meclis üyeleri ve müdürler katıldı.

Bakırcı, yaptığı konuşmada, vatandaşların isteklerini, mevcut ve potansiyel sorunlarını zamanında tespit etmek istediklerini belirterek, ''Yerinde tespit edilen problemlerin önceliklerini objektif kriterlerle belirlemek, bürokrasiyi azaltarak, çözümlerin üretiminde halkın da katılımını sağlamak, üretken belediyeciliği öne çıkarmak amacıyla AKOS'u inceliyoruz. AKOS projesiyle, kent ve kentli ile ilgili bilgilerin adres ve taşınmaz tabanlı olarak yerinde tespit edilmesi sonucunda bilgiye dayalı yönetim anlayışı ve katılımcı belediyeciliği hedefliyoruz'' dedi.

3.20110608191206..jpg

Sistemin sağlayacağı avantajları iyi değerlendirmeleri gerektiğini vurgulayan Bakırcı, ''Sistem sayesinde Rize merkez nüfusunun 5 bin daha artmasını umuyoruz. Merkez nüfusun 5 bin artması demek Rize Belediyesinin kasasına 50 bin lira fazladan girmesi demektir'' diye konuştu.

2.20110608191104..jpg