Rize Belediyesi, Belediye Bloklarındaki Tehlikeye Dikkat Çekti

Rize Belediyesi, Belediye Bloklarındaki Tehlikeye Dikkat Çekti
Rize Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı devam eden şehrin en büyük ticaret merkezi olan ve 30 yıl önce deniz dolgusuna inşa edilen Belediye Bloklarındaki tehlikeye hazırladığı video ile dikkat çekmek istedi.

Rize'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tehlike arz eden binalar yıkılarak yerlerine yapılacak yöresel mimariye uygun binalarla kentin silueti değişecek.

Bu kapsamda şehrin en büyük ticaret merkezi olan ve 30 yıl önce deniz dolgusuna inşa edilen Belediye Blokları ve Doktorlar Sitesinde 23 hektarlık alanda 118 dükkan, 174 ofis ve 60 konutun yer aldığı bölümde yıkım çalışmaları devam ediyor.

Rize Belediyesi de hazırladığı video ile buradaki binaların uğradıkları korozyon nedeniyle kendiliğinden çökme noktasına geldiğinden yapılmakta olan kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.

“Faciaya ramak kala kentsel dönüşüm” etiketiyle paylaşılan videoda ülkemizde meydana gelen depremlerde yaşanan acılara da yer verilerek kentsel dönüşüm başlatılmasaydı benzer acıların Rize’de yaşanmasının kaçınılmaz olduğuna vurgu yapıldı.

Videoda ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere kentsel dönüşümün başlatılmasında emeği olan herkese teşekkür mesajı yer aldı.

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde TOKİ ve Belediye işbirliğiyle Belediye Blokları olarak planlanan bölgede 23 dönüm alanda 133 dükkan, 404 ofis ve 8 blok ve bloklar altında 2 kat otopark yer alacak.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının 500 günde tamamlanması hedefleniyor.