Rize Belediyesi, Belediyeye Hibe Edilenleri Birer Birer Satıyor

Rize Belediyesi, Belediyeye Hibe Edilenleri Birer Birer Satıyor
​İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hibe ettiği Dursun Kaptan Gemisini satan Rize Belediyesi, aynı belediyenin hibe ettiği 4x4 Volkswagen (Transporter) makam aracı da sattı. Ancak aracın satış şekli bazı şüpheleri de beraberinde getirdi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Rize Belediyesine hibe edilen Dursun Kaptan Gemisi ile 53 AK 439 plakalı Volkswagen (Transporter) 4x4 araç, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap döneminde ard arda satıldı. Rize Belediyesi, yapılan satışlara ekonomik ömrünü doldurmuş ve yüksek maliyetleri gerekçe gösterirken, personele maaş ödemekte zorlanan belediyenin yeni bir 4x4 makam aracı satın alması dikkat çekti. Ayrıca,  2 ihale sonucu satılan Volkswagen (Transporter) aracın satış şekli bazı şüpheleri de beraberinde getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Rize Belediyesi’ne hibe edilen Dursun Kaptan Gemisini Ocak ayının sonunda 300.000 TL muhammen bedelle açık artırma usulü ile ihale eden ve 301.00 TL’ye satışını gerçekleştiren Rize Belediyesi, yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe edilen 2005 model 53 AK 439 plakalı Volkswagen (Transporter) 4x4 makam aracını ise  14 Mart’ta ihale ile satışa çıkardı.

Edinilen bilgilere göre, KDV dahil 28.000,00TL muhammen bedel üzerinden ihale edilen 4x4 Volkswagen (Transporter) araç ihaleye katılanlar tarafından rağbet görürken, fiyat artışlarıyla araç 46 Bin 500 TL.’ye M.N.’ye satıldı. Ancak M.N. 840 TL. olan geçici teminatı ödemedi ve ihale iptal edilerek, yeni bir ihale yapıldı. Aynı muhammen bedel üzerinden 23 Mayıs’ta 2. kez ihale edilen 53 AK 439 plakalı transporter bu kez ilk satış fiyatının tam 15.700 TL düşük fiyatına 30.800 TL.’ye T.Y.’ye satıldı.

Rize Belediyesi 2 ay gibi kısa sürede transporter satışından 15 bin 700 TL zarar ederken, 2. İhaleye katılmak isteyenlerin ihaleye alınmadıkları ve aracı asıl almak isteyen kişinin 1. ve 2. ihaleye farklı kişileri soktuğu ve 1. ihale sonucu teminat bedelini yakarak, 2. ihale ile aracı düşük fiyatla satın aldığı iddia edildi. İddialar doğruysa Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ın her iki ihale ile ilgili ne tür bir açıklama yapacağı ise merak konusu oldu.

Rize Belediyesi’nin ise hibe edilen ve satışını gerçekleştirdiği 4x4 makam aracının yerine 120 Bin TL’ye yeni bir 4x4 makam aracı aldığı öğrenildi. Personel maaşlarını ödemekte zorlanan ve personel maaşlarını kısmen ödeyebilen Rize Belediyesi’nin yeni bir makam aracı alması ise eleştirildi.

Rize Belediyesi, ayrıca, belediyeye hibe edilen özel  yatı ise 5 ay önce yaklaşık 150 Bin TL’ye satmıştı.