Rize Belediyesi Borcunu Ödemek İçin Kaldırımları Kiraya Verdi, Belediye Dükkanlarını Satışa Çıkardı

Rize Belediyesi Borcunu Ödemek İçin Kaldırımları Kiraya Verdi, Belediye Dükkanlarını Satışa Çıkardı
Personel maaşlarını ödemekte zorlandığından maaşları geç ödemek zorunda kalan ve piyasaya 20 Milyon TL dolayında borcu bulunan Rize Belediyesi, kaldırımları kiraya verdi, belediye dükkanlarını satışa çıkardı.

Rize Belediyesi geçmiş dönemden gelen borcunun yanı sıra içinde bulunduğu maddi krizden kurtulmak için kaldırımları bankalara kiraladı, belediye dükkanlarını ise müteşebbislere satmaya başladı.

Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın güvenlik dolayısıyla Valilik Binası önündeki bankamatiklerin kaldırılması talimatı sonucu yer arayışına giren bankaların imdadına Rize Belediyesi, maddi krizdeki Rize Belediyesinin de imdadına bankalar yetişti!

rize-belediyesi-borcunu-odemek-icin-kaldirimlari-kiraya-verdi,-belediye-dukkanlarini-satisa-cikardi-(1).jpg

Rize Belediyesi, Valilik güzergahındaki Cumhuriyet Caddesi Tevfik İleri Endüstri Meslek Lisesi ön tarafındaki yayaların yürüdüğü kaldırımı bankalara kiralayarak, Valilik önündeki bankamatiklerin bu bölgeye taşınmasını sağlayacak.

rize-belediyesi-borcunu-odemek-icin-kaldirimlari-kiraya-verdi,-belediye-dukkanlarini-satisa-cikardi-(2).jpg

Çeşitli bankalara ait 6 adet ATM’nin kaldırımda hizmet vermesi için kulubelerin yapımına başlanırken, Rize Belediyesi, İller Bankasına olan borcunun dışında iç piyasaya olan 20 Milyon TL dolayındaki borcuna gelir elde etmek için kaldırım kiralarının dışında, her dönem yıkılması gündeme gelen Belediye Bloklarındaki belediyeye ait dükkanları da satışa çıkardı.

Belediye bloklarındaki dükkanların satışa çıkarılmasıyla birlikte belediye bloklarının uzun bir süre yıkımının söz konusu olmayacağı da böylece ortaya çıktı.

rize-belediyesi-borcunu-odemek-icin-kaldirimlari-kiraya-verdi,-belediye-dukkanlarini-satisa-cikardi-(6).jpgrize-belediyesi-borcunu-odemek-icin-kaldirimlari-kiraya-verdi,-belediye-dukkanlarini-satisa-cikardi-(7).jpgrize-belediyesi-borcunu-odemek-icin-kaldirimlari-kiraya-verdi,-belediye-dukkanlarini-satisa-cikardi-(8).jpg

rize-belediyesi-borcunu-odemek-icin-kaldirimlari-kiraya-verdi,-belediye-dukkanlarini-satisa-cikardi-(5).jpgrize-belediyesi-borcunu-odemek-icin-kaldirimlari-kiraya-verdi,-belediye-dukkanlarini-satisa-cikardi-(4).jpgrize-belediyesi-borcunu-odemek-icin-kaldirimlari-kiraya-verdi,-belediye-dukkanlarini-satisa-cikardi-(10)-001.jpg