Rize Belediyesi Ceza Kesecek

Rize Belediyesi Ceza Kesecek
Rize Belediyesi bu uygulamayı yapmayanlara ceza kesecek.

Rize Belediyesi, "Zamanlı Çöp Toplama Projesi" kapsamında pilot bölge olarak belirlediği  Atatürk ve Cumhuriyet Caddesi ile Menderes Bulvarı güzergahlarında çöplerini saat 19.30 ve 07.30 saatleri arasında Rize Otogarından Aksa Elektrik (Tedaş) önüne kadar sarı ve beyaz renklerle işaretlenmiş aydınlatma direklerinin önüne bırakmayarak bu saatler dışında çöp bırakan vatandaşlar hakkında cezai uygulamada bulunacak.

zamanli-cop-toplama-projesi.jpg

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Zamanlı Çöp Toplama Projesi”nin pilot bölge olarak belirlenen 2  cadde ve bir bulvarda uygulanacağını kaydederek, proje ile trafik, çevre ve görüntü kirliliğinin asgariye indirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

resat-kasap.20150209171120.jpgUygulamanın ilk etapta, pilot bölge olarak belirlenen  Atatürk ve Cumhuriyet Caddesi ile  Menderes Bulvarı güzergahlarında uygulanacağını ifade eden Başkan Kasap, vatandaşların çöplerini Rize  Otogarından Aksa Elektrik (Tedaş) önüne kadar sarı ve beyaz renklerle işaretlenmiş aydınlatma direklerinin önüne 19.30 ile 07.30 saatleri arasında bırakabileceklerini, ağızları bağlı bir şekilde sızdırmazlığı da sağlanmış poşetlerle belirtilen yerlere bırakılan çöpleri temizlik işleri ekiplerince toplanacağını kaydetti.

Uygulanacak “Zamanlı Çöp Toplama” sistemi ile çöp sorununun çözüme kavuşacağını ayrıca çöp toplama araçlarının gün içinde neden olduğu trafik sıkışıklığı ile çöp dolayısıyla ortaya çıkan koku problemi, görüntü ve çevre kirliliğinin de engellenmiş olacağını sözlerine ekleyen Kasap, “Kamu düzenine uyumda hassasiyet gösteren Atatürk ve Cumhuriyet Caddesi ile  Menderes Bulvarı güzergahlarındaki esnaf ve vatandaşlara da  teşekkürde bulunarak, “Zamanlı Çöp Toplama Projesi” uygulamasına aykırı davranıp çevre sağlığını bozanlar hakkında ise kanun ve yönetmeliklere uygun olarak cezai işlemi uygulanacağını bildirdi.

zamanli-cop-toplama-projesi-1.jpg