Rize Belediyesi, Dosma’da HES Yaptıracak

Rize Belediyesi, Dosma’da HES Yaptıracak
Rize Belediyesi, Dosma HES’in inşası ve 30 yıl işlerini ihale edecek.

Rize Belediye Başkanlığı, Dağbaşı-Dosma Su Depoları arası isale hattı yapımı ve bu isale hattı kullanılarak Dosma (DM-5) su deposu girişine HES tesisi yapılması şartıyla, tesisin 30 yıl süreyle işletilmesi için ihale yapacak.

İhale, 4 Ağustos 2020 günü saat: 15.00’te Rize Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda, belediye encümeni huzurunda kapalı teklif usulüyle yapılacak. İstekliler üretilecek olan elektrik enerjisinin satışından elde edilen gelirin yüzde 40’tan itibaren arttırım yapmak suretiyle yarışacaklar.

İhale evrakı Rize Belediyesi Taşınmaz Şefliğinde ücretsiz görülebilecek ve Mali Hizmetler Müdürlüğüne ödenmesi gereken 1.000 TL karşılığında Taşınmaz Şefliğinden alınabilecek.

İhale için 8 milyon 238 bin 702 lira 83 kuruş tahmini bedel belirlendi. İstekliler bu ücret üzerinden 247 bin 161 lira 8 kuruş geçici teminat ödeyecekler.

RİZE BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İHALENİN KONUSU VE ŞEKLİ İLE İŞİN NEVİ VE MİKTARI
MADDE- 1-)

Belediye Meclisinin 17.06.2020 tarih ve 2020-60 sayılı kararı gereğince, Belediyemiz tarafından Dağbaşı –Dosma su depoları arası isale hattı yapımı ve bu isale hattı kullanılarak Dosma (DM-5) su deposu girişinde HES Tesisi yapılması işi projelendirilmiş olup, bu kapsamda HES Tesisinin yapılması şartı ile 30 yılı geçmemek üzere işletim hakkının kiraya verilmesi kararı verilmiştir.

2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesine göre kapalı teklif usulü ihale suretiyle HES projesi tesisinin yapılması şartıyla 30 yıl süre ile işletme (intifa) hakkının şartname dahilinde ihale suretiyle verilmesine ve üretilecek olan elektrik enerjisinin satışından elde edilen gelirin % 40’dan artırım yapılarak en yüksek teklif verene şartname dahilinde ihale edilecektir.

ŞARTNAME VE EKLERİNİN TEMİNİ

MADDE - 2 -)
İstekliler, İhale şartname ve eklerini hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde Rize Belediyesi Taşınmaz Şefliğinden ücretsiz görülebilir veya Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğüne ihale dosya bedeli olan 1.000TL (Bin Türk Lirası) yatırılarak Taşınmaz Servisinden ihale dosyası alınabilir.

İHALE YERİ VE TARİHİ
MADDE – 3 -)
İşin ihalesi 04.08.2020 Salı günü saat:15.00 de Rize Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda, Belediye Encümen’i huzurunda yapılacaktır.

İŞİN TAHMİN EDİLEN BEDELİ
MADDE – 4-)
İhaleye konu işin tahmini inşaat maliyeti bedeli 7.348.815,31TL (Yedi milyon üç yüz kırk sekiz bin sekiz yüz on beş Türk Lirası otuz bir kuruş) dır. Yapım bedeli, bu bedeli aştığı takdirde yüklenici idareden herhangi bir hak iddia etmeyecektir.

TEMİNATA İLİŞKİN ESASLAR
MADDE – 5 -)
5.1.) Geçici Teminat: İşin tahmin edilen inşaat maliyet bedeli 7.348.815,31TL (Yedi milyon üç yüz kırk sekiz bin sekiz yüz on beş Türk Lirası otuz bir kuruş) ile yıllık tahmini üretilecek elektrik bedeli 2.224.718,80TL.(İki Milyon iki yüz yirmi dört bin yedi yüz on sekiz Türk lirası seksen kuruş) nin % 40 muhammen bedeli 889.887,52 TL nin (Sekizyüz seksen dokuz bin sekiz yüz seksen yedi Türk lirası elli iki kuruş) toplamı 8.238.702,83TL.(Sekiz milyon İki yüz otuz sekiz bin yedi yüz iki Türk Lirası seksen üç kuruş) nın %3’ü olan 247.161,08TL. (İki yüz kırk yedi bin yüz altmış bir Türk Lirası sekiz kuruş) dır.
5.2.) İhaleye kabul edilmeyen veya çekilen ya da kazanamayanların geçici teminatları, yetkilinin dilekçe ile müracaatında iade edilir. İhaleyi kazananın geçici teminatı, kesin teminatla değiştirilinceye kadar İdare tarafından tutulacaktır.

İHALE TEKLİF ŞARTLARI
MADDE – 6 -) İhale teklif şartları idari şartnamede belirtilmiştir.

İHALEYE KATILACAKLARDAN İSTENEN BELGELER
MADDE – 7 -)
İhaleye katılmak isteyen;
a. Gerçek kişiler için;
a.1- Kanuni İkametgah adresi göstermesi
a.2- Vukuatlı Nüfus kaydı
a.3- İmza sirküleri ( Noter tasdikli)
a.4- Sabıka Kaydı
a.5- Vekaleten girecekler için vekaletname (noter onaylı)
a.6- Vekaleten girecekler için vekil tayin eden ve vekil olanın sabıka kaydı
b. Şirket olarak katılacaklar için;
b.1- Şirket adına girecek olanların şirket yetki belgesi (noter tasdikli)
b.2- Ticaret odası sicil kaydı
b.3- İmza Sirküleri (noter onaylı)
b.4- Şirket ortakları ve şirket yetkilisinin sabıka kaydı
b.5- Vekaleten girecekler için vekaletname(noter onaylı)
b.6- Vekaleten girecekler için vekil tayin eden ve vekil olanın sabıka kaydı
b.7- Tebligat için adres beyanı
b.8- Ticaret sicil gazetesi
c. Ortak girişim olması halinde ;(ortaklar aşağıdaki belgeleri ayrı ayrı sunmak zorundadır.)
c.1- Noter onaylı ortaklık belgesi,
c.2- Ortakların imza sirküleri(noter onaylı),
c.3- Ortaklar için her bir ortak adına düzenlenen sabıka kaydı
c.4- Adres beyanları, gerçek kişi olmaları halinde Vukuatlı Nüfus kaydı,
c.5- Şirket olması durumunda oda kayıt belgelerini, İmza sirküleri,Şirket adına girecek olanların şirket yetki belgesi (noter tasdikli), şirket ortakları ve şirket yetkilisinin sabıka kaydı, Ticaret sicil gazetesi,
c.6- Vekaleten girecekler için vekaletname(noter onaylı)
d. Tüm katılımcılar için;
d.1- Belediyemize borcu olmadığına dair belge,
d.2- Geçici teminat makbuzu.
d.3- Şartname alındı makbuzu
d.4- Tüm ihalelere katılmaktan yasaklı olmadığına dair belge
d.5- İhale ilan tarihi itibariyle SSK borcu yoktur belgesi
d.6- İhale ilan tarihi itibariyle Vergi borcu yoktur belgesi
e- Geçici teminat ve şartname alındı makbuzunu ortaklar için ortaklardan birinin vermesi yeterli olup, şirket olarak girecekler için şirket adına, gerçek kişiler için ihaleye girecek olan kişi adına düzenlenmelidir.

MADDE 8- Tüm vergi, resim, harçlar ihaleyi alana aittir.

MADDE 9-İdarenin Adresi:
Belediye Hizmet Binası Mali Hizmetler Müdürlüğü
Taşınmaz Servisi Kat:1
Piriçelebi Mahallesi Menderes Bulvarı 53100 RİZE
Telefaks: 0464 214 40 91
Mail Adresi: taşı[email protected]

TEKLİFLERİN HAZIRLANMASI
MADDE – 10 -)
10.1) İç Zarf: Kapalı teklif usulünde teklifler yazılı olarak yapılır. Teklif mektubu bir zarfa konulup kapatıldıktan sonra, zarfın üzerine isteklinin adı soyadı ve tebligata esas olarak göstereceği açık adresi yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır.
10.2) Dış Zarf: İç zarf, geçici teminata ait alındı veya banka teminat mektubu 7.maddede istenen diğer belgeler ile birlikte ikinci bir zarfa konularak kapatılır.

TEKLİFLERİN VERİLMESİ
MADDE -11-)
11.1) Usulüne uygun hazırlanmış teklifler ilanda belirtilen ihale günü ve saatine kadar, Mali Hizmetler Müdürlüğü Taşınmaz Servisine verilecektir. (Rize Belediyesi )
11.2) Teklifler iadeli taahhütlü olarak ta gönderilebilir.
11.3) Telgraf ile yapılan müracaatlar ve postada meydana gelen gecikmeler kabul edilmez.
11.4) Saat ayarında; Türkiye Radyo ve Televizyon (TRT) idaresinin saat ayarı esastır.

MADDE – 12-) Söz konusu ihale 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre düzenlenmiş olup, istenen bütün bilgi ve belgelerin (teklif mektupları ve geçici teminatlar dahil) bu kanuna uygun olması gerekmektedir. Ayrıca istenen bütün belgeler, ihalenin yapıldığı yıl içersinde alınmış olmalıdır.

MADDE – 13-) İşbu ihale ilanı genel bilgi niteliğinde olup, yap-işlet-devret modeli ile HES projesi tesisinin yapılması ve 30 yıl süre ile işletilmesi (intifa hakkı) işinde, ihale şartnameleri hükümleri uygulanacaktır.

MADDE – 14-) Belediye Encümeni 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 29.maddesi gereğince, ihaleyi yapıp yapmamakta ve en uygun teklifi tespit etmekte serbesttir.

İlan olunur.