Rize Belediyesi İnovasyon Merkezi Açıldı

Rize Belediyesi İnovasyon Merkezi Açıldı
Rize Belediyesi İnovasyon Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Rize Belediyesi Ek Hizmet Katında faaliyet gösterecek olan İnovasyon Merkezi’nin açılış törenine Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Belediyesi İnovasyon Merkezi Koordinatörü ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Midilli, Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Sakal, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Ercümen Yüksel, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Yönetim kurulu doğal başkanının Rize Belediye Başkanı olduğu İnovasyon Merkezi’nin koordinatörlüğünü ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Midilli yürütecek.

rize-belediyesi-inovasyon-merkezi-acildi-(1).jpg

Rize Belediyesi İnovasyon Merkezi Koordinatörü Adnan Midilli açılış töreninde yapmış olduğu konuşmada, İnovasyon’un kelime anlamının değiştirme, dönüştürme, değer yaratma ve kamuya faydalı olma olduğunu vurguladı. Midilli, 18 yaş altı gençlerin hedef kitleleri olduğunu, gençler üzerinden yenilikler ve faydalı çalışmalar üretmek istediklerini kaydetti.

adnan-midilli-001.jpg

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İnovasyon merkeziyle birlikte düşün, araştır ve uygula prensipleriyle çalışmalara yön vermek istediklerini söyledi. Başkan Kasap, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bütün çalışmalarında inovasyonu ön plana çıkardığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu bakış açısını devlet yönetimine geçirdiğini vurguladı.

resat-kasap-044.jpg

Konuşmaların ardından katılımcılarla birlikte açılış gerçekleştirildi. Başkan Kasap, Vali Bektaş ve beraberindekilere birlikte inovasyon merkezinin çalışma şekli hakkında bilgiler verdi.

Başkan Kasap açılışın ardından Vali Bektaş ve katılımcıları belediye ek hizmet katında bulunan birimleri gezdirdi. Rize Belediyesi Bilgi Evi ve Gençlik Merkezi (Ribegem), Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Rize Belediyespor, Kent Konseyi, Evlendirme Memurluğu ve Nikah Salonu, RizeSu Yap-İş Birliği gezildi. Aynı katta bulunan Muhtarlar Derneği de ziyaret edildi.

rize-belediyesi-inovasyon-merkezi-acildi-(4).jpg

İNOVASYON MERKEZİ NEDİR?

İnovasyon, bilginin ve teknolojinin topluma yarar sağlayarak kullanılması olarak tanımlanıyor. İnovasyon merkezi ise belediyenin hizmet verdiği, araştırma yaptığı, destekleği, proje geliştirdiği alanlar da dahil olmak üzere bunların dışında ihtiyaç duyulan tüm alanları da içerecek şekilde inovatif akıllı şehir konseptini geliştirmek ve oluşturmak için inovasyon yapmak üzere fikir geliştirmek, proje konusu oluşturmak, araştırma, geliştirme, ve iyileştirme faaliyetleri yapmak, proje fonları ve partnerleri bulmak için üniversite, kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, dernekler, sanayi kuruluşları, ulusal ve uluslar arası kuruluşlar, Avrupa Birliği gibi karşılıksız fon kuruluşları ile iş birliğinin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

rize-belediyesi-inovasyon-merkezi-acildi-(5).jpgrize-belediyesi-inovasyon-merkezi-acildi-(6).jpgrize-belediyesi-inovasyon-merkezi-acildi-(7).jpgrize-belediyesi-inovasyon-merkezi-acildi-(8).jpg