Rize Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Şampiyonluk Kupasını Aldı

Rize Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Şampiyonluk Kupasını Aldı
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisinde HDI Sigorta Yalova VIP'i 70-62 mağlup ederek seride 3-0 öne geçerek Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Rize Belediyesi, play-off şampiyonluk kupasını aldı.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisinde Rize'de oynanan iki maçta  HDI Sigorta Yalova VIP’i 75-56 ve 76-48 mağlup ederek seride 2-0 öne geçen Rize Belediyesi, Yalova'da oynadığı üçüncü maçta rakibin 70-62’lik skorla mağlup etti ve seride durumu 3-0’a taşıyarak play-off’u şampiyon olarak tamamladı.

Rize Belediyesi 2022-2023 sezonunda Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.

Rize Belediyesi, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde play-off final serisinin üçüncü maçında HDI Sigorta Yalova VIP ile Yalova 90. Yıl Spor Salonunda karşılaştı.

İlk çeyreği 16-14 devreyi ise 40-30 yenik kapatan Rize Belediyesi, 3. çeyrekte rakibine gerçek gücünü gösterdi ve rakibini 4 sayıda tuttuğu bu çeyreği 46-44 önde tamamladı. Son çeyrekte de üstünlüğünü sürdüren ve “Var bir hayalimiz: O da şampiyonluk” parolasını gerçekleştiren Rize Belediyesi, rakibini 70-62 mağlup ederek seride durumu 3-0 yaptı ve Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükseldi.

Karşılaşma sonunda ise Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından kupa töreni düzenlendi.

Törende, Rize Belediyesi’ne kupası ve madalyalarını TBF Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Dinçer takdim etti. Play-off final serisi oynayan HDI Sigorta Yalova VIP ise ikincilik madalyaları ve şiltini TBF Genel Sekrteri Dr. Serhan Antalyalı’dan aldı.

Karşılaşma sonrasında ise Rize Belediyesi idari ve teknik kadrosu ile sporcular büyük sevinç yaşayarak şampiyonluğu kutladı.

2 yıl önce kurulan Rize Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, kuruluşundan itibaren 2 yıl üst üste şampiyon olarak ilk kez bir takımın bulunduğu ligde 2 yıl üst üste şampiyon olarak Süper Lig'e yükselen ekip oldu.

turkiye-kadinlar-basketbol-ligi-play-off-final-serisinde-hdi-sigorta-yalova-vipi-gecerek-herbalife-nutrition-kadinlar-basketbol-super-ligine-yukselen-rize-belediyesi-sampiyonluk-kupasini-aldi-5.jpgturkiye-kadinlar-basketbol-ligi-play-off-final-serisinde-hdi-sigorta-yalova-vipi-gecerek-herbalife-nutrition-kadinlar-basketbol-super-ligine-yukselen-rize-belediyesi-sampiyonluk-kupasini-aldi-3.jpgturkiye-kadinlar-basketbol-ligi-play-off-final-serisinde-hdi-sigorta-yalova-vipi-gecerek-herbalife-nutrition-kadinlar-basketbol-super-ligine-yukselen-rize-belediyesi-sampiyonluk-kupasini-aldi-1.jpgrize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-sampiyonluk-kupasini-aldi.jpgturkiye-kadinlar-basketbol-ligi-play-off-final-serisinde-hdi-sigorta-yalova-vipi-gecerek-herbalife-nutrition-kadinlar-basketbol-super-ligine-yukselen-rize-belediyesi-sampiyonluk-kupasini-aldi-2.jpgturkiye-kadinlar-basketbol-ligi-play-off-final-serisinde-hdi-sigorta-yalova-vipi-gecerek-herbalife-nutrition-kadinlar-basketbol-super-ligine-yukselen-rize-belediyesi-sampiyonluk-kupasini-aldi-4.jpgturkiye-kadinlar-basketbol-ligi-play-off-final-serisinde-hdi-sigorta-yalova-vipi-gecerek-herbalife-nutrition-kadinlar-basketbol-super-ligine-yukselen-rize-belediyesi-sampiyo-3.jpgturkiye-kadinlar-basketbol-ligi-play-off-final-serisinde-hdi-sigorta-yalova-vipi-gecerek-herbalife-nutrition-kadinlar-basketbol-super-ligine-yukselen-rize-belediyesi-sampiyo-1.jpg

rize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-sampiyonluk-kupasini-aldi-1.jpgrize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-sampiyonluk-kupasini-aldi-3.jpgrize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-sampiyonluk-kupasini-aldi-5.jpgrize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-sampiyonluk-kupasini-aldi-9.jpgrize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-sampiyonluk-kupasini-aldi-8.jpgrize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-sampiyonluk-kupasini-aldi-7.jpgrize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-sampiyonluk-kupasini-aldi-6.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Ve Süper Lig’deyiz. Rize Belediyesi ‘HDİ’nin ‘Sigorta’sını Attırdı Yalova’da Süper Lig Biletini ‘VIP’ten Aldı