Rize Belediyesi Vatandaşlara Aşure Dağıttı

Rize Belediyesi Vatandaşlara Aşure Dağıttı
Rize Belediyesi tarafından Tuzcuoğlu Memişağa Parkında vatandaşlara Aşure dağıtıldı.

Tuzcuoğlu Memişağa Parkında düzenlenen Aşure etkinliğinde Rize protokolü kazanların başına geçerek bir süre vatandaşa aşure ikramında bulundu.

Etkinliğe, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Albay Semih Coşkun, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Sadettin Türüt ve Meclis Üyesi Necibe Oflu ve vatandaşlar katıldı.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, burada yaptığı konuşmada; öncelikle bu etkinliği geleneksel hale getirerek kültürümüze sahip çıkan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve emeği geçen herkese teşekkür ederek “Bizim geleneklerimiz ve kültürümüz var. Aşure de bunlardan bir tanesidir. Umuyoruz ki aşure, birlik ve beraberliğimizi pekiştirir ve kendi içimizde olumsuz olayların yaşanmamasına bir vesile olur” dedi.  

asure-dagitimi-rize-(9).jpg

Hicri yılbaşının başlangıcı kabul edilen Muharrem ayının 10’uncu günü olan Aşure Günü’nde çok önemli olayların yaşandığı anlatan Kasap; “Hadîslerde rivayet edilen olaylardan birkaç tanesini saymak istiyorum. Dua kapılarının açık olduğu bu günlerde İlk i Peygamber Hz. Adem’in tövbesi bu ayda kabul olunmuş, Hz.Nuh’un gemisi bu ayda Cudi dağına oturmuş, Hz İbrahim, Nemrut’un ateşinden bu ayda kurtulmuş, Hz. Eyyüb bu ayda hastalıklarından şifa bulmuş “ dedi.

asure-dagitimi-rize-(8).jpg

Yapılan ikramların bolluk ve bereket için hükmünün büyük olduğunu ifade eden Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, belediye olarak yalnız fiziki alt yapı ve üst yapı çalışmalarına önem verilmediğini, bu tür kültürel faaliyetlerle birlikte olmanın mutluluğu içerisinde olduğunu ifade etti.

asure-dagitimi-rize-(10).jpg