Rize Belediyesi’nde Yoğun Kar Mesaisi

Rize Belediyesi’nde Yoğun Kar Mesaisi
Rize Belediyesi ekipleri şehri etkisi altına alan kar yağışı sonucunda kapanan mahalle yollarında kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.

15 adet 4x4, 3 adet greyder, 2 adet kepçe ve bir adet tuzlama aracı olmak üzere toplamda 21 araçla vatandaşın hizmetinde olan Rize Belediyesi ekipleri 45 mahallede dün akşamdan itibaren çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca İl Özel İdare ve Karayolları’na ait ekipler de yol açma çalışmalarına Rize Belediyesi’yle koordineli bir şekilde devam ediyor.

kar-temizleme-calismasi-rizede-1.jpg

HASTANE YOKUŞU KONTROL ALTINDA

4x4 araçlarla üst mahallelerdeki yolları açan, greyderlerle de ana yollar ve caddelerde çalışmalarına devam eden Rize Belediyesi ekiplerine, tuzlama aracı destek veriyor.

Sağlık kuruluşlarının ulaşımının aksamamasına özen gösteren Rize Belediyesi ekipleri, Recep Tayyip  Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yolunu ve Pilavdağı’nda hizmet veren Özel Rize Diyaliz Merkezi’ne giden yolu açık tutuyor.

kar-temizleme-calismasi-rizede-9.jpg

Ayrıca Rize Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından da yaya kaldırımlarında biriken karlar için kar küreme ekipleri oluşturularak çalışmalara devam ediliyor.

Ana arter yolların açık tutulmasına yönelik çalışmalar devam ederken Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezi ve Dağbaşı yolunun kontrol altında tutulduğu belirtildi.

kar-temizleme-calismasi-rizede-2.jpg

HASTALARIN YOLLARINA ÖNCELİK VERİLİYOR

Vatandaşların mağdur olmaması ve hastaların olası bir durumda hastaneye ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla hasta bulunan evlerin yolları öncelikli olarak temizleniyor.

Rize Belediyesi ekipleri, Rize Merkeze bağlı Yukarı Kaplıca Mahallesi’nde solunum cihazına bağlı olarak yaşayan 55 yaşındaki Erol Kal’ın evinin yolunu kardan temizleyerek ulaşımını sağladı.

kar-temizleme-calismasi-rizede-4.jpg

Yollarının açıldığını ve hastaya rahatlıkla ulaşabildiklerini söyleyen hasta yakını Tahir Baş, “Rize Belediyesi haber verdik makineleri gönderdi, kendilerine teşekkür ederiz, gelip yolumuzu açtılar. Yolumuzun şu an açık oluşundan dolayı hastaya rahatlıkla ulaşabiliyoruz. Şu an için herhangi bir sıkıntımız yoktur” dedi.

kar-temizleme-calismasi-rizede-5.jpg

kar-temizleme-calismasi-rizede-6.jpg

kar-temizleme-calismasi-rizede-7.jpg

kar-temizleme-calismasi-rizede-8.jpg

kar-temizleme-calismasi-rizede-10.jpg