Rize Belediyesi'nden Artvin'e Destek

Rize Belediyesi'nden Artvin'e Destek
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, son 50 yılın en büyük afetini yaşayan Artvin ilinin yaralarını sarmasına yardımcı olmak için imkanlarını seferber etti.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, şiddetli yağışlarla beraber meydana gelen heyelanlar dolayısıyla 8 vatandaşını kaybeden, 3 vatandaşını ise arama çalışmaları devam eden komşu ilimiz Artvin'in yaralarını sarmada destek olmak için araç ve personel desteğinde bulundu. Başkan Kasap, ayrıca Rize'nin Muradiye Beldesinde meydana gelen selden dolayı da beldeye araç ve teknik ekip desteği gönderdi.

Kasap, yaptığı açıklamada; “İlimizde ve komşu ilimiz Artvin'in Hopa ve Arhavi ilçesinde etkili olan yağışlar dolayısıyla meydana gelen sel ve heyelanlar dolayısıyla ilimizde can kaybının olmayışı sevindirici olmakla beraber maalesef komşu ilimiz Artvin 8 evladını kaybetmiş ve 3 vatandaşını arama çalışmalarına devam ediyor. Artvin'in yaşadığı bu afet tüm ülkeyi olduğu gibi Artvin’e en yakın il ve komşu olan bizleri ise daha derinden yaraladı. Bu bakımdan bizim üzüntümüz ve acımız daha büyüktür. Artvin'in Hopa ve Arhavi ilçelerinin yaşadığı bu büyük acı sonrası başlatılan kurtarma, enkaz kaldırma ve temizleme çalışmalarına yardımcı olup destek vermek amacıyla Rize Belediyesi olarak imkanlarımızı seferber ettik.” dedi.

resat-kasap-015.jpg

Hopa Belediyesi’ne çalışmalarda kullanılmak üzere teknik ekibin yanı sıra 6 iş makinesi gönderdiklerini kaydeden Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, bunların 1 adet motopomp (Su basmak için), 1 adet kepçe, 1 adet mini eskavatör, 2 adet kamyon ve 1 adet vidanjörden oluştuğunu; Arhavi Belediyesine ise yarın sabah 1 adet kamyon ve 1 adet eskavatörün gönderileceğini kaydetti. Başkan Kasap ayrıca, selden etkilenen Rize’nin Muradiye Belde Belediyesine de 1 adet eskavatör ile temiz su taşımak için 1 adet tanker gönderdiklerini ifade etti.

Yaşananın bir afet olduğunu, kısa zamanda yaraların sarılacağını ümit ettiklerini vurgulayan Başkan Kasap, Artvin’deki sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah (c.c)’den rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlara da acil şifalar diledi.

Kasap, afetin arzu etmedikleri bir olay olduğunu, bu tür durumlarda yardımlaşma ve dayanışmaya hazır olduklarını belirtti.

rize-belediyesinden-artvin-ve-muradiyeye-destek-(4).jpgrize-belediyesinden-artvin-ve-muradiyeye-destek-(6).jpgrize-belediyesinden-artvin-ve-muradiyeye-destek-(3).jpg

rize-belediyesinden-artvin-ve-muradiyeye-destek-(2).jpgrize-belediyesinden-artvin-ve-muradiyeye-destek-(1).jpg