Rize Belediyesi'nden Batum'a Kültür ve İnceleme Gezisi

Rize Belediyesi'nden Batum'a Kültür ve İnceleme Gezisi
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, beraberinde Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve Bi,rim Müdürleriyle birlikte Gürcistan’ın Batum şehrine günübirlik kültür ve inceleme gezisi gerçekleştirdi.

Başkan Kasap ve beraberindeki heyet, Batum’a gerçekleştirilen kültür ve inceleme gezisinde öncelikle Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan’a ziyarette bulundu.

Ziyarette; geçtiğimiz yıl 6 milyon turistin Sarp Sınır Kapısından giriş çıkış yaptığı ve yarısını Türk turistlerin oluşturduğunu ifade eden Kasap, Sarp Sınır Kapısının stratejik ve lojistik önemine değindiği konuşmasında önümüzdeki süreçte Rize Günleri’nin Batum’da yapılabilmesi için Başkonsolos Temizkan ile fikir alışverişinde bulunduğunu, Başkonsolos Temizkan’ın da bu fikre sıcak baktığını, diyaloglar çerçevesinde Rize Günlerinin Batum’da yapılmasının iki şehre de kültürel açıdan önemli bir vizyon  sağlayacağını söyledi. Ziyarette ayrıca, Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkiler ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

rize-belediye-heyeti-batumda-(1).jpg

Temizkan’a gerçekleştirilen ziyaretin ardından Botanik Bahçesi’nde incelemelerde bulunan heyet, Rize’de de yapımı planlandığından gözlemlerde bulunmak amacıyla Sputnik Tepe’sinden teleferik turunda bulundu. Teleferik turunda ayrıca şehrin havadan kültürel ve mimari yapısının gözlemlenmesi sağlandı.

Batum’a gerçekleştirilen bir günlük kültür incelemelerini  değerlendiren Başkan Kasap; “Bu faaliyetimiz, bizim önümüzü daha iyi görmemizi sağlıyor. 6 yıl önce ziyaret ettiğim bu şehrin çok hızlı değişimler yaşadığını gözlemledim. Toplumsal olaylarda bakış açısının yaygınlaştırılması önemli bir detay. Bu manada aldığımız dersler de  var. Çevre temizliği, kültür- sosyal ve mimari yapıdan  insan hassasiyetine kadar birçok noktayı gözlemleyip notlarımızı aldık. İnşallah bunların değerlendirmesini yaparak, Rize’mizde de bakış açısını oluşturmanın gayreti içerisinde olacağız. Bu bir süreç, aniden gelişmiyor. Belki biz değişikliğin farkına varmıyoruz ancak dışarıdan gelen birçok insanın Rize ile ilgili olumlu eleştirilerini alıyorum. Yeterli olmadığının da  bilincindeyiz! Çok belirgin bir şekilde değişim ve gelişim sağlamalıyız. Bu manada bu ekip öncü bir ekip olmalı ve tarihte yerini almalı.  İnşallah bu değişimi Rize’de Cenab-ı Allah  bize yardımı ile gösterir” ifadelerini kullandı.

Belediye Heyeti, Batum gezisini çeşitli ziyaretlerle sona erdirdikten sonra Rize’ye geri döndü.

rize-belediye-heyeti-batumda-(2).jpgrize-belediye-heyeti-batumda-(3).jpgrize-belediye-heyeti-batumda-(7).jpgrize-belediye-heyeti-batumda-(10).jpg

rize-belediye-heyeti-batumda-(11).jpgrize-belediye-heyeti-batumda-(15).jpgrize-belediye-heyeti-batumda-(9).jpgrize-belediye-heyeti-batumda-(19).jpg

rize-belediye-heyeti-batumda-(4).jpgrize-belediye-heyeti-batumda-(16).jpgrize-belediye-heyeti-batumda-(12).jpgrize-belediye-heyeti-batumda-(6).jpg