Rize Belediyesi'nden Derelere Makyaj

Rize Belediyesi'nden Derelere Makyaj
Rize Belediyesi, dere ıslah çalışmalarıyla modern bir şehrin temellerini atıyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, memleketi ve seçim bölgesi Rize’de Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Valisi Nurullah Çakır ve Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile Rize'nin yaşanabilir bir kent olması ve sel felaketlerinin önüne geçilmesi amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmalarını yerinde inceledi.

Rize Belediyesi’nin girişimleri ile DSİ tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Rize merkezden geçen  Müftü Mahallesi, Kale, Paşakuyu, Dalyan, Değirmendere ve Hamam deresi olmak üzere toplam 6 dere programa alınarak ıslah edilecek.

rize’-de-derelerin-islah-calismasi-basladi-1.jpg

SEL TEHLİKELERİ ÖNLENECEK

Değirmendere'deki ıslah çalışmaları sırasında Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya dere ıslah çalışmaları ile ilgili bilgi verirken çalışmaların Rize için önemli olduğuna dikkat çekti. Bakırcı, ıslah çalışmaları ile Rize’de yaşanan sel tehlikelerinin önüne geçileceğini vurgulayarak Değirmendere ıslah çalışmalarında kanalizasyon, atık ve temiz su borularının da tespit edilip yenileneceğini söyledi.

rize’-de-derelerin-islah-calismasi-basladi-2.jpg

DERELERE GÜZELLİK VE ESTETİK KAZANDIRILACAK

Belediye Başkanı Bakırcı, Bakan Yazıcı’ya; dere güzergahında, fen ve sanat kaidelerine uygun bir biçimde emniyet, ekonomi ve estetik kurallarına uygun tesisler oluşturulacağını ifade ettiği açıklamasında, "İlimiz için önem taşıyan bu çalışmalarda emeği geçen DSİ bölge ve il müdürleri ile tüm personeline halkımız  adına teşekkür ediyorum" dedi.

rize’-de-derelerin-islah-calismasi-basladi-3.jpg

rize’-de-derelerin-islah-calismasi-basladi-4.jpg