Rize Belediyesinden Kaldırım İşgaline Karşı Sarı Çizgi

Rize Belediyesinden Kaldırım İşgaline Karşı Sarı Çizgi
Rize Belediyesi, cadde ve sokaklarda vatandaşın rahatça yürümesini engelleyecek biçimde yapılan kaldırım işgaline yeni düzenleme getirdi. Kentte artık işyerleri önlerine çizilen sarı çizginin dışına ürün yerleştiremeyecek.

Rize Belediyesi, meydan, cadde ve sokaklarda bulunan işyerlerinin kaldırım işgalini önlemek için çizgi çalışması başlattı. İşyerlerinin önüne çizgi çalışması ile vatandaşın ve esnafın yolu açılırken, kaldırım işgalini önleme çalışması ile sarı çizgiyle işaretlenen alanın dışına çıkılmaması konusunda esnaflar bilgilendirildi.

Sarı çizgi düzenlemesi ile ilgili Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada; “Yaklaşık on gündür şehrimizin yoğunluk arz eden yayalara açık ticaretin yapıldığı Orta Camii altı ve çevresi, Manifaturacılar caddesi, Kuyumcular sokağı, Atatürk caddesi, Menderes Bulvarı, kavşak bölgesinden İsmail Kahraman Kültür Merkezi güzergahı ve Cumhuriyet caddesi üzerindeki işyerlerinin önlerinde yapılan ‘Sarı Çizgi’ çalışması yapılmaktadır. Bu çalışma, ilimizin ticaret ve önemine buralardaki esnaflarımızın ürünlerini bir parça dışarıda sergilemesine ve vatandaşın içeriye davet edilmesi düşüncesi ile hasıl olmuştur. Düzenlemedeki amaç dükkan içerisinde satılan ürünün bir nebzesi dışarıya çıkartılarak vatandaşın dikkatine sunulmasıdır. Ticaretin sokağa değil, sokaktan dükkan içerisine alınmasıdır. Böylelikle yaya kaldırımlarının yayaların, gelip geçenin ve müşterinin hizmetine sunulmasıdır. Şehrimizde bulunan kaldırımlar mimari yapı ve genişlik açısından eşit değil. Düzenleme eşit payda olacak şekilde dükkanlarımızın önünde çizgiler çekilerek yapıldı. Çizgilerin çekilmesinin ana sebebi hem ticaret erbabı esnaflarımız hem de vatandaşlar, kaldırımda sokakta yürürken kendi alanını rahatlıkla kullanabilsin. Vatandaş burada belediyenin öngördüğü çizgiyi görünce evet esnaf buraya kadar kullanım hakkına sahip, çizgiyi geçen esnafı gördüğünde ise rahatlıkla ikaz etme şansına yaşam tarzına sahip olacak. Böylelikle hem esnafımızın kazancı bol bereketli olacak, hem de yaya kaldırımını kullanan aileler çoluklu çocuklu geçen vatandaşlarımızın yolu kaldırımı kullanması ferah olacak. Aynı zamanda da alışverişe gelen vatandaş, dükkandan çıktığında rahatlıkla elindeki malzeme ile kaldırımı rahat kullanmış olacak. Her dükkanın önüne çizgi çekilmedi. Bazı dükkanlar örneğin pastane, iletişim, telefon ve ilgili ürünler satan esnaflar işgaliye yapmadığı için o dükkanların önüne çizgi koyulmadı. Çizgi düzenlememizi kontrollü bir şekilde şehrimizin geneline uygulayacağız.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Sarı Çizgi” çalışmasının olumlu karşılandığı ifade edilerek, “Şehrimize uygulanan ‘Sarı Çizgi’ çalışması, vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza yaptığımız ziyaretler doğrultusunda olumlu tepkiler almış, bu olumlu tepkiler de bu çalışmamızdan dolayı bizlere de mutluluk vermiştir. Bu vesile ile projeye destek veren esnaflarımıza teşekkür ediyor, projenin tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. “ denildi.

rize-belediyesinden-kaldirim-isgaline-karsi-sari-cizgi-1.jpgrize-belediyesinden-kaldirim-isgaline-karsi-sari-cizgi-2.jpgrize-belediyesinden-kaldirim-isgaline-karsi-sari-cizgi-3.jpgrize-belediyesinden-kaldirim-isgaline-karsi-sari-cizgi-4.jpgrize-belediyesinden-kaldirim-isgaline-karsi-sari-cizgi-5.jpgrize-belediyesinden-kaldirim-isgaline-karsi-sari-cizgi-6.jpgrize-karadeniz-ofset-2-123.jpg