Rize Belediyesi'nden Su Kesintisi Nedeniyle Mağduriyet Özrü

Rize Belediyesi'nden Su Kesintisi Nedeniyle Mağduriyet Özrü
Rize Belediyesi tarafından dün su hattında meydana gelen arıza sonrası 18 mahallede yaşanan kesinti dolayısıyla yazılı açıklamada bulunuldu. Açıklamada yaşanan mağduriyet nedeniyle özür dilendi.

Rize Merkezde dün meydana gelen arızada 18 mahallede (Pilavdağı Kanbursırt, Hayrat, Eminettin, Değirmendere, Reşadiye, Mermerdelen, Camiönü, Fener, Boğaz, Atmeydanı, Kaplıca, Yeniköy, Tophane, Çarşı, Piriçelebi, Kale ve Halatçılar) su kesinti meydana geldi. Öğle saatlerinde 11.00 gibi gidilen su kesintisinin saat: 17.00'de sona ereceği bildirilirken saat: 18.00'de yapılan yeni açıklamada ise suların gece 24.00'te verileceği ifade edildi. Ancak sular saat: 02.00 sıralarında verildi. Gün boyu suların kesik olması, iftar saatinin yaklaşması ve saat 5'te marketlerin kapatmasının ardından su kesintisinin giderilmediği ve geceye sarktığının açıklanması nedeniyle su ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan vatandaşlar, sosyal medyadan Rize Belediyesini eleştiri yağmuruna tuttu. Eleştirilerin büyük bölümünü ise  arızanın giderilmesinin uzayacağının bilinmesine  rağmen marketler kapanmadan en geç saat 3 - 4 gibi bildirimde bulunulmaması ve marketler kapattıktan sonra saat 6'da bildirimin yapılması oluşturdu.

Rize Belediyesi tarafından eleştiriler üzerine açıklamada bulunuldu.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "İnsan sağlığı açısından büyük önem arz eden içme suyu hatları Rize Belediyesi tarafından yapılmakta olan yoğun çalışmalar kapsamında değiştirilmektedir. Yapılan çalışmalar neticesinde hem şehrimizin eskiyen içme suyu hattını yeniliyoruz hem de vatandaşımızın daha kaliteli içme suyuna kavuşmasını temin etmeye çalışıyoruz.

Ancak yapılmakta olan bu çalışmalar esnasında bazen öngörülemez kazalar olmakta olup bu durum vatandaşlarımız açısında yeni mağduriyetler oluşturmaktadır. 04.05.2021 Salı günü 18 mahallemize hizmet veren ana şebeke hattımızda oluşan arıza nedeniyle ekiplerimiz onarım için müdahalede bulunmuşlardır. Ancak arıza onarım esnasında havanın yağışlı olması ve oluşan göçük nedeni ile onarım süresi uzamış olup çalışmalar 03.00 ‘a kadar sürmüş ve tahminimizden sekiz saat sonra bu mahallelerimize ve vatandaşlarımıza su verilebilmiştir. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında elimizde olmayan sebeplerden dolayı hemşerilerimizi mağdur ettiğimiz için Rize Belediyesi olarak tüm vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

icme-suyu-hatlari-rize-belediyesi-tarafindan-yapilmakta-olan-yogun-calismalar-kapsaminda-degistirilmektedi-(5).jpgicme-suyu-hatlari-rize-belediyesi-tarafindan-yapilmakta-olan-yogun-calismalar-kapsaminda-degistirilmektedi-(4).jpgicme-suyu-hatlari-rize-belediyesi-tarafindan-yapilmakta-olan-yogun-calismalar-kapsaminda-degistirilmektedi-(3).jpgicme-suyu-hatlari-rize-belediyesi-tarafindan-yapilmakta-olan-yogun-calismalar-kapsaminda-degistirilmektedi-(2).jpgicme-suyu-hatlari-rize-belediyesi-tarafindan-yapilmakta-olan-yogun-calismalar-kapsaminda-degistirilmektedi-(1).jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize'de 18 Mahalledeki Su Kesintisi Gece 12’ye Uzadı

Rize’de 18 Mahallede Su Kesintisi