Rize Belediyesi'nin Altın Kızları ŞAMPİ...

Rize Belediyesi'nin Altın Kızları ŞAMPİ...
Rize Belediyesi Kadın basketbol takımı Turgutlu Belediyespor’u 63-47 mağlup ederek şampiyonluğa ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselmeye çok yaklaştı.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselecek 2 takımın belirleneceği Türkiye Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi grup ve final maçlarında hiç yenilmeyen ve oynadıkları oyun ve aldıkları sonuçlarla şampiyonluğun favorisi gösterilen iki takım Rize Belediyesi ile Turgutlu Belediyespor maçından galip ayrılan taraf Rize Belediyesi oldu. Karşılaşmayı 63-47 kazanan Rize Belediyesi, bu akşam oynanacak olan Tarsus Belediyesi - İzmir Büyükşehir Belediyesi karşılaşmasında İzmir ekibinin kazanması halinde Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselmeyi garantileyecek. Tarsus’un kazanması halinde ise Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselecek iki takım yarın (Cumartesi günü) oynanacak olan Rize Belediyesi - Tarsus Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi - Turgutlu Belediyespor karşılaşmaları sonucuna göre belli olacak.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in katkılarıyla kurulan ve ilk kez katıldığı şampiyonada dar kadro ve kısıtlı imkanlarla büyük bir başarı yakalayarak final gurubuna yükseldikten sonra başarılı sonuçlarına final grubunda da devam ederek şampiyonluğa bir adım kalaya kadar gelen Rize Belediyesi, Türkiye Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi Final Grubu dördüncü maçında şampiyonluk adaylarından Turgutlu Belediyespor ile karşılaştı. Ankara Spor Salonu’nda (Küçük Salon) düzenlenen Final Grubunun 4. maçında Rize Belediyesi, Turgutlu Belediyespor’u 16 sayı farkla 63-47 mağlup ederek son maçlar öncesinde çok büyük bir avantaj yakaladı. Bugün oynanacak maçta grupta hiçbir iddiası kalmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus Belediyesi’ni mağlup etmesi halinde Rize Belediyesi Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselmeyi garantileyecek.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ve rakibi karşısında 5-0 öne geçen Rize Belediyesi, baştan sona üstün olduğu ilk periyodu 10 sayı farkla 19-9 önde tamamlamayı başardı. İkinci periyotta da etkili olan ve farkı 14 sayıya kadar çıkaran ve rakibi karşısında 28-14 öne geçen Rize Belediyesi’nin altın kızları son anlarda hücum organizasyonlarından boş dönünce rakibin farkı kapatması nedeniyle devreyi 35-26 önde tamamladı.

Şampiyonluk yolundaki en önemli rakibi olan ve kendisi gibi grup ve final maçlarında hiç kaybetmeyen rakibi karşısında 3. Periyotta da etkili bir oyun sergileyen Rize Belediyesi, bu periyodu 7 sayı farkla 48-41 önde tamamlayarak son periyoda avantajlı girdi.

Etkili oyununu son periyotta da sürdüren Altın Kızlar, bu periyotta farkı 16 sayıya çıkardıkları karşılaşmadan 63-47 galip ayrılarak Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselme yolunda çok büyük bir avantaj elde etti.

Yarın (Cumartesi günü) final grubunda son maçlar oynanacak. Program şöyle:

12 Haziran Cumartesi
12.00 Çerkezköy Belediyesi - Turgutlu Belediyespor
14.30 İzmir Büyükşehir Belediyesi - Denge Okulları
17.00 Rize Belediyesi - Tarsus Belediyesi