Rize Belediyesi'nin Milli Judocusu Kocabey Ümitler Avrupa 3.'lüğünü Kazandı. Başkan Metin Genç Judocuyu Makamda Ağırladı

Rize Belediyesi'nin Milli Judocusu Kocabey Ümitler Avrupa 3.'lüğünü Kazandı. Başkan Metin Genç Judocuyu Makamda Ağırladı
Hırvatistan’ın Porec kentinde düzenlenen Ümitler Avrupa Judo Kupası’nda Milli Takımda yer alan Rize Belediyesi sporcusu Azmi Kocabey, bronz madalya kazandı. Genç sporcu, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’e ziyarette bulundu.

Hırvatistan’ın Porec kentinde gerçekleşen Ümitler Avrupa Judo Kupası’nda Türkiye, organizasyonu 6 bronz madalya ile tamamladı. Türk Milli Takımında yer alan Rize Belediyesi sporcusu Azmi Kocabey, 55 kiloda üçüncülük kürsüsüne çıkarak bronz madalya alan sporcular arasında yer aldı.

azmi-kocabey.jpg

19-20 Haziran tarihlerinde Hırvatistan’ın Porec kentinde düzenlenen Ümitler Avrupa Kupası’nda 27 ülkeden 139 kadın ve 230 erkek judocu kayıt yaptırdı. Milli takımımız bu organizasyonda 12 kadın ve 12 erkek judocuyla temsil edildi. Rize Belediyesi sporcusu Azmi Kocabey, madalya kazanan tek erkek sporcu olurken, Kocabey, bronz madalya maçında Rus Antip Skakunov’ı ipponla yenerek madalyanın sahibi oldu.

Azmi Kocabey ilk maçını bay geçti. İkinci maçında seri başı olan İtalyan rakini mağlup eden Kocabey, üçüncü maçında Çekyalı rakibini yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Slovakyalı rakibini yenerek yarı finale çıkan Azmi Kocabey yarı finalde ise Azerbeycanlı rakibine altın puanda wazari puanıyla yenilerek üçüncülük mücadelesine düştü ve bronz madalya maçında Rus rakibini ipponla yenerek turnuvayı bronz madalya ile tamamladı.

hirvatistanin-porec-kentinde-duzenlenen-umitler-avrupa-judo-kupasinda-milli-takimda-yer-alan-rize-belediyesi-sporcusu-azmi-kocabey-bronz-madalya-kazandi-genc-sporcu-antrenoru-ve-kulup-baskani-ile-birlik-1.jpg

RİZE BELEDİYESİ SPORCUSU AVRUPA 3.’SÜ MİLLİ JUDOCU KOCABEY’DEN BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ METİN’E ZİYARET

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Ümitler 55 kiloda Avrupa 3.’lüğünü kazanan Rize Belediyesi sporcusu Azmi Kocabey ile Rize Belediyespor Kulüp Başkanı Mustafa Köroğlu ve Antrenörü Gökcan Akgün’ü makamında ağırladı.

Rize Belediyesinin milli takıma sporcu göndermesinin gururunu elde edilen başarılı sonuçlarla daha fazla yaşadıklarını ve gerek bireysel gerekse takım oyunlarında üst üste kazanılan başarılardan mutluluk duyduklarını belirten Başkan Metin, genç sporcuyu tebrik ederek başarılar diledi.

Başkan Metin, ziyaretin sonunda ise Kocabey'i çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Antrenör Gökcan Akgün ise hedeflerinin önümüzdeki aylarda yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında şampiyonluk yaşayarak ülkemize ve Rize’ye şampiyonluk madalyasını kazandırmak istediklerini söyledi.

Rize Belediyespor Kulüp Başkanı Mustafa Köroğlu ise Belediye Başkanı Rahmi Metin’e kendilerinden hiçbir zaman desteklerini esirgemediği ve spora ve sporcuya verdiği desteklerden ötürü teşekkür ederek, kazanılan başarılarda bu desteğin payının oldukça fazla olduğunu kaydetti.

hirvatistanin-porec-kentinde-duzenlenen-umitler-avrupa-judo-kupasinda-milli-takimda-yer-alan-rize-belediyesi-sporcusu-azmi-kocabey-bronz-madalya-kazandi-genc-sporcu-antrenoru-ve-kulup-baskani-ile-birlik.jpghirvatistanin-porec-kentinde-duzenlenen-umitler-avrupa-judo-kupasinda-milli-takimda-yer-alan-rize-belediyesi-sporcusu-azmi-kocabey-bronz-madalya-kazandi-genc-sporcu-antrenoru-ve-kulup-baskani-ile-birlik-5.jpghirvatistanin-porec-kentinde-duzenlenen-umitler-avrupa-judo-kupasinda-milli-takimda-yer-alan-rize-belediyesi-sporcusu-azmi-kocabey-bronz-madalya-kazandi-genc-sporcu-antrenoru-ve-kulup-baskani-ile-birlik-3.jpghirvatistanin-porec-kentinde-duzenlenen-umitler-avrupa-judo-kupasinda-milli-takimda-yer-alan-rize-belediyesi-sporcusu-azmi-kocabey-bronz-madalya-kazandi-genc-sporcu-antrenoru-ve-kulup-baskani-ile-birlik-4.jpghirvatistanin-porec-kentinde-duzenlenen-umitler-avrupa-judo-kupasinda-milli-takimda-yer-alan-rize-belediyesi-sporcusu-azmi-kocabey-bronz-madalya-kazandi-genc-sporcu-antrenoru-ve-kulup-baskani-ile-birlik-6.jpg