Rize Belediyesi'nin Yeni Zabıta Müdürü Faruk Demirci Kimdir?

Rize Belediyesi'nin Yeni Zabıta Müdürü Faruk Demirci Kimdir?
Rize Belediyesi'nde görevden alınan deneyimli Zabıta Müdürü Hasan Tüfekçi’nin yerine Zabıta Müdürlüğüne atanan Faruk Demirci’nin dikkat çeken yönü…

Rize Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne müdür dayanmıyor. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın 2 yıllık başkanlık döneminde Zabıtada 4. Müdür göreve başladı. Son olarak zabıtanın deneyimli müdürü Hasan Tüfekçi görevden alınarak, Zabıta Komiseri Faruk Demirci Zabıta Müdürlüğüne atanan isim oldu.

30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleriyle Rize Belediye Başkanlığı görevine seçilen Prof. Dr. Reşat Kasap, 4. Zabıta müdürü ile görev yapacak. Başkanlık görevine başladığından Zabıta Müdürü olan Bayram Ali Sarı ile 1 yıl çalışan Başkan Kasap, geçen yıl Mayıs ayında Sarı’yı görevden alarak yerine Sinan Çap’ı atadı.  Trafik Teknik Hizmetler Şefi iken Zabıta Müdürlüğü görevine atanan Sinan Çap, 1,5 ay sonra görevden alınarak bu kez zabıtanın deneyimli ve başarılı ismi Hasan Tüfekçi, Zabıta Müdürlüğüne atandı ancak Tüfekçi’nin de görev süresi uzun sürmedi. Koltuğa oturanın adeta yıl dolmadan kalktığı Zabıta Müdürlüğünde Tüfekçi, yaklaşık 9 ay görev yapabildi. Değirmen gibi müdür tüketen Zabıta Müdürlüğünde Tüfekçi’nin yerine atanan Zabıta Komiseri Faruk Demirci’nin ne kadar görevde kalacağı ise merak konusu oldu.

Öte yandan Zabıta Müdürlüğüne atanan Faruk Demirci’nin 4. Üniversiteyi okuduğu ve 3 ayrı fakülteden mezuniyetinin olduğu öğrenilirken, 6 yıldır Rize Belediyesi Evlendirme Memuru olarak da görev yaptığı ve bu süreçte yaklaşık 4 bin çiftin nikahını kıydığı bilgisine ulaşıldı.

FARUK DEMİRCİ KİMDİR?

faruk-demirci-rize-belediyesi-zabita-muduru.jpg

1966'da doğdu. İlk, orta, liseyi Rize'de okudu.

1989'da memuriyet hayatına atılan Demirci, 1994’te Rize Belediyesinde zabıta memuru olarak göreve başladı. Zabıta Müdürlüğünde değişik görevler üstlenen Demirci, son olarak zabıta komiseri olarak görev yapıyordu.

1994'te Anadolu Üniversitesi İşletme bölümü mezunu olup daha sonra aynı üniversitenin Mali İdareler Yerel Yönetimler ile Tarım Teknik bölümlerini başarıyla tamamladı. Demirci, Anadolu Üniversitesi İlahiyat Yüksekokulu ikinci sınıfında okumakta olup mezuniyetinde dördüncü diplomasına kavuşacak.

Demirci ayrıca, altı yıl Rize Belediyesi Evlendirme Memurluğu görevinde bulunmuş olup bu zaman zarfında yaklaşık 4000 çiftin nikahını kıydı.

Faruk Demirci, evli ve üç çocuk babasıdır.

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize Belediyesinde Şok Görevden Alma