Rize Belediyesi'nin Yıldız Kızları Nevşehir'de Döküldü!

Rize Belediyesi'nin Yıldız Kızları Nevşehir'de Döküldü!
Nevşehir’de düzenlenen Yıldız Kızlar Anadolu Şampiyonası’nda Rize Belediyespor Bayan Basketbol takımı 7. oldu.

9 - 13 Nisan tarihleri arasında Nevşehir’de düzenlenen Yıldız Kızlar Anadolu Şampiyonasında A Grubunda mücadele eden ve grubunu son sırada tamamlayan Rize Belediyespor Bayan Basketbol takımı, B Grubunun sonuncusu Alanya Belediye Spor’u mağlup ederek şampiyonada 7. oldu. Şampiyonada ilk iki sırayı ise Rize belediyespor ile aynı grupta yer alan Mersin ve Kocaeli takımları kazandı.

Rize, Nevşehir, Alanya, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Kocaeli ve Mersin takımlarının katıldığı şampiyonada 2 grup halinde karşılaşmalar oynanırken, Rize Belediyespor A Grubunda yer aldı. Grup maçlarının 3’ünü de kaybeden Rize Belediyespor, 7.’lik – 8.’lik maçında B Grubunu son sırada tamamlayan Alanya Belediye Spor’u 57-20 mağlup ederek şampiyonayı 7. Sırada tamamladı.

Mersin B.Ş.B.S.K.’ın birinci olduğu şampiyonada, Kocaeli Spor Kulubü 2., Eskişehir Gençlik ve Spor Kulubü ise 3. Oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü son maçında Eskişehir Gençlik ve Spor Kulübünü 64 – 37 yenerek Yıldız Kızlar Anadolu şampiyonu oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bu sonuçla Alanya’da 6-11 Mayıs tarihlerinde yapılacak Türkiye şampiyonasına 2. olan Kocaeli Spor Kulübü ile birlikte katılma hakkı kazandı. Şampiyonanın 3.sü ise Eskişehir Gençlik ve Spor Kulübü oldu.

yildizlar-avanos-basketbol.jpg

RİZE BELEDİYESPOR’UN GRUP MAÇ SONUÇLARI ŞÖYLE:

Rize Belediyespor – Kocaeli Spor Kulubü: 29 – 89

Rize Belediyespor – Diyarbakır Bağlar Bld. Spor Kulubü 55-89

Rize Belediyespor – Mersin B.Ş.B.S.K. : 47 -52

7.’lik – 8.’lik maçı: Rize Belediyespor – Alanya Belediye Spor : 57 - 20