Rize Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Gündoğan: Tespit Edilenler 3150 TL ile Cezalandırılacak

Rize Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Gündoğan: Tespit Edilenler 3150 TL ile Cezalandırılacak
Rize Berberler, Kuaförler, Güzellik Uzmanları İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası Başkanı Mustafa Gündoğan, berber ve kuaförlük hizmetinde bulunan üyelere çok önemli uyarıda bulundu.

Rize Berberler, Kuaförler, Güzellik Uzmanları İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası Başkanı Mustafa Gündoğan, berber ve kuaförlük hizmetini evlere taşıdığı tespit edilen üyelerin koronavirüs tedbirleri kapsamında 3 bin 150 TL para cezasına çarptırılacağını kaydetti.

Rize Berberler, Kuaförler, Güzellik Uzmanları İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası Başkanı Mustafa Gündoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında 15 gün önce aldıkları “15 gün kapatılma kararı”nın İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan “güzellik salonları, kuaförler ve berberlerin çalışma faaliyetleri geçici süreliğine durduruldu” genelgesi ile bakanlık tarafından yapılacak ikinci bir açıklamaya kadar uzatıldığı hatırlatmasında bulundu.

Gündoğan, dünyayı etkisini alan Kovid-19 ile ilgili müşterileri ile yakın temas halinde olmalarından dolayı kendilerinin de aldıkları önlemleri insan sağlığı açısından devam ettirmek zorunda olduklarını ve bu önlemler kapsamında berber ve kuaförlük hizmetini evlere taşıdığı tespit edilen üyelerin koronavirüs tedbirleri kapsamında 3 bin 150 TL para cezasına çarptırılacaklarını kaydederek, “Önce sağlık diyerek hem kendi sağlığımız hem de vatandaşlarımızın sağlığı açısından bu şekilde evlere hizmet götürülmeyecektir. Evlere giderek traş, berber ve kuaförlük hizmeti verdikleri tespit edilen üyelerimiz 3 bin 150 TL idari para cezasına çarptırılacak. Üyelerimizden ve vatandaşlarımızdan alınan kararları ve yapılan çağrıları dikkate almalarını ve Sayın Cumhurbaşkanımızın zorunlu olmadıkça sokağa çıkmama çağrısını uygulamaya devam ettirmelerini talep ediyoruz. Ayrıca sokağa çıkmaları kısıtlanan 20 yaş altı gençlerimizden de hem kendi sağlıklarının hem de anne babalarının sağlıklarının olumsuz yönde etkilenmemesi için yasak kararlarına uymalarının önemli olduğunu hatırlatmak isterim. Bu yüzden bir kez daha ‘Evde kal’ Rize” diye konuştu.