Rize Bezi Kültür Mirasıdır

Rize Bezi Kültür Mirasıdır
Marmara Üniversitesi Tekstil Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akalın, Rize Valisi Nurullah Çakır'ı ziyaretinde Rize bezinin bir kültür mirası olduğunu söyledi.

Marmara Üniversitesi Tekstil Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akalın, Rize Valisi Nurullah Çakır'ı ziyaret etti. Vali Çakır, makamında kabul ettiği Prof. Dr. Akalın'la bir süre görüştü. Akalın, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Rize bezinin bir kültür mirası olduğunu söyledi.

İstanbul'da düzenlenen ve Rize bezinden yapılan kıyafetlerin sergilendiği defilede Rize bezini tanıma fırsatı bulduğunu ifade eden Akalın, şunları söyledi: ''Ülkede bulunan ve bir kısmı yok olmaya yüz tutmuş yöresel kumaşları dünyaya tanıtmak ve bu kumaşların özelliklerini geliştirmek amacıyla 27-29 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen ve Rize Halk Eğitim Müdürlüğü Talip Kahraman Kültür Merkezi öğrencilerinin Rize bezinden tasarladıkları elbisenin birinci olduğu 1. Uluslararası Yöresel Bez Giyim Tasarım Yarışması'nda görev aldım. Var olan bu zengin, değerlerimizi geleceğe taşımak ve tüm dünyaya tanıtabilmemiz için bu tür organizasyonların daha sıklıkla düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum.''

marmara-universitesi-tekstil-bolum-baskani-prof.-dr.-mehmet-akalindan-rize-valisi-nurullah-cakira-ziyaret-1.jpg

RİZE VALİLİĞİ RİZE BEZİNİ DÜNYAYA TANITMAK ADINA YAPILACAK TÜM ORGANİZASYONLARI DESTEKLEMEKTEDİR

Vali Çakır, Rize bezini Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak adına yapılabilecek bütün organizasyonları Rize Valiliği olarak her zaman desteklediklerini belirterek, ''Feretiko bezi üretimi konusunda faaliyet gösteren bir çok sivil toplum kuruluşunun ve özel girişimcilerin yanı sıra Rize'lilerin birer, ikişer dokuma tezgahları ile evlerinde imalat yapıyor olması bizleri sevindiriyor'' dedi.