Rize Bezi Kursu Sergisi Açıldı

Rize Bezi Kursu Sergisi Açıldı
Derepazarı Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlemiş olduğu Rize Bezi (Feretiko) kursu başarıyla tamamlandı. Kurs bitirmeye layık görülen kursiyerler çalışmalarını sergiledi.

Derepazarı İlçesi Kirazdağı Köyü’nde 2012 Kasım ayı başında açılan ve 520 saat süren Feretiko kursu sonunda kursiyerlerin yapmış oldukları çalışmalar Kirazdağı Köyü’ndeki kurs yerinde sergilendi. Kurs öğretmeni Hatice Kasap gözetiminde ve eğitiminde yaptıkları çalışmaları sergileyen kursiyerlerin yaptıkları çalışmalar ilgi ve beğeniyle incelendi.

Kirazdağı Köyü’nde açılan sergiye Derepazarı Kaymakamı Tunahan Çil, Derepazarı Belediye Başkanı Şaban Kalça ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılan kurs sonunda yaptıkları çalışmaları sergileyen kursiyerlerin sevinçleri gözlerinden okunurken Derepazarı Belediye Başkanı Şaban Kalça kursiyerlere hitaben özellikle feretiko bezine yönelik çalışmaların değerlendirilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

rize-bezi-kursu-sergisi-acildi-1.jpg

30 kursiyerin katıldığı eğitimde feretiko ve giyim kursları verildi. Beş ay süren kurs boyunca 13 makinede feretiko bezinden çeşitli ürünler dokundu. Bir dahaki kurslarını yazın bitimiyle başlatacaklarını belirten feretiko kursu hocası Hatice Kasap “Uzun bir çalışmadan sonra bu ürünler oluştu. Kursiyerlerimiz burada ürettikleri ürünleri çevrelerine satışını yapabiliyor. Bir çok genç kızımızın artık çeyizini feretiko ile dokunan ürünler süslüyor. Keyifli ve başarılı bir eğitim dönemi oldu. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

rize-bezi-kursu-sergisi-acildi-2.jpg

rize-bezi-kursu-sergisi-acildi-3.jpg